Veterán motorok

2022.05.23. 16:50

Szűr Béla bácsi hetvenes éveit taposva is sorra nyeri a veterán motorversenyeket (fotók, videó)

A nagy kedvenc egy eredeti Indian, mely még ma is gond nélkül indul, de Béla bácsi egy sörösrekeszből is készített már motort, mellyel ugyancsak szívesen száguldozik, ha úgy támad kedve.

Gál László

Forrás: Facebook/Szűr Béla

Szűr Béla, a komáromi Kassák Klub Veterán Motorverseny Szakosztály vezetője, akinek garázsa olyan ritka kincseket őriz, melyekkel a mai generáció talán még soha nem találkozott. A motorkerékpárok iránti szerelem 1969-ben vitte ki Németországba, ahová csak azért indult el, hogy saját motort vegyen magának. 

Amikor a gyermekeim felnőttek, elkezdtem motorokat bütykölni. Aztán felkerestem a régi barátokat, ők is szerettek motorozni, én is szerettem motorozni, így elkezdtünk versenyeket szervezni és versenyekre járni.

– idézte fel a régi emlékeket Szűr Béla, aki napjainkban már bőven a hetvenes éveit tapossa, de rendületlenül járja, sőt, nyeri a hegyi felfutó versenyeket, a háború előtti motorok kategóriájában. Jelenleg egy Triumph rl 200-as modellel szeli az utakat, melyet 1932-ben szintén Németországban gyártottak. Az első szerelem mégsem ez a jármű, hanem az az 1927-ben gyártott Indian Scout 600, melynek megvételére akkor minden pénzét ráköltötte és tíz év alatt sikerült teljesen felújítani és működőképessé tenni. Ezt a legendás járművet nagyon ritkán használja, csak kivételes alkalmakra és kiállításokra viszi el. A motorokat börzéken veszi meg, alkatrészeket azonban már nem lehet kapni hozzájuk: saját maga készíti őket, barátaival.

Van esztergályos haverom, krómozó, foncsorozó, nikkelező, gumizó barátom. A fogaskerekeket megveszem a gazdaboltban, a fúrást, faragást, hegesztést ugyancsak meg tudjuk oldani, aztán szépen lassan elkészülnek ezek a csodák 

– mondta Béla bácsi, miközben egy félkész állapotban lévő, 1920-as években készült Jap motor ülését simogatta mosolyogva. Hozzátette: ez a motor 1928-ban még verte a világot. Ezek a motorok már nem mennek 200-al, de Béla bácsi elmondása szerint az 1000 köbcentis gépek még mindig megközelítik egy-egy mai közepes teljesítményű motor sebességét. 

A versenyeket a Bükkben és a Mátrában rendezik minden évben, ahová hasonló veterán motorokkal és autókkal érkeznek a versenyzők, az ország minden részéről. A csodálatos járgányokat ezeken a hegyi versenyeken szemlélhetjük meg, vagy a különféle kiállításokon, melyeken szintén szívesen mutatja be a nem mindennapi motorcsodákat, de Béla bácsi minden vendéget szívesen lát komáromi garázsában is, ahol örömmel mesél a veterán motorokról, izgalmas versenyekről, akinek pedig kedve tartja, akár a száguldó sörösrekeszt is kipróbálhatja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában