Környezettudatosság

2022.05.13. 14:11

Komposztládákat kaptak a bábolnaiak

A város önkormányzata a közösségi komposztálás megteremtésével járult hozzá a zöldhulladék felhasználásához, helyben hasznosításához – számolt be dr. Horváth Klára polgármester a település Facebook-oldalán.

K. D.

Fotó: Shutterstock

A komposzt­ládákat az életvitelszerű bábolnai lakcímmel rendelkező lakosok háztartásonként igényelhették. A program célja az élhetőbb mikrokörnyezet, a környezettudatosabb gondolkodás, a zöld javak felhasználása. Közösen is szebb, jobb, egészségesebb környezet teremtését, a klímatudatosságot szem előtt tartva.

Áprilisban ennek érdekében térítésmentesen összesen tizenhét 320 literes komposzt­ládát osztottak ki a lakosoknak. Ebből tizenöt rendelés alatt van, azok számára, akik igényeiket eddig jelezték. A komposztládák osztása ezzel lezárul, több beérkező kérelmet már nem tud elfogadni az önkormányzat. 

A projekt várhatóan ősszel folytatódik. A polgármester köszönetet mondott azért, hogy ilyen sokat csatlakoztak a programhoz és környezetbarát módon hozzájárulnak a környezet védelméhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában