Borverseny

2022.05.11. 14:30

Holtverseny alakult ki a Hilltop és a Kősziklás fehérbora között

Az idei Neszmély Borvidéki Borversenynek a Gottwald Hotel adott otthont, miként a későbbi eredményhirdetésnek is.

P. J.

Százötvennégy mintát bíráltak el az ítészek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

 Az eseményen a borászok mellett részt vett Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos, aki maga is borászkodik. Az ítészek ebben az évben a 154 minta között nem találtak olyan nedűt, amelyik nagy arany minősítést érdemelt volna. A legjobb bor és egyben legjobb fehérbor kategóriában holtverseny született, ugyanis a neszmélyi Hilltop borászat 2015-ös évjáratú Kamocsay Prémium Pinot Gris-ja és a dunaszentmiklósi Kősziklás borászat 2019-es chardonnay-ja egyaránt 88,67 pontot kapott a zsűritől és aranyérmesek lettek. 

A legkiválóbb rozébor 86 ponttal a Kősziklás, 2021-es Syrah rozéja lett. A legjobb vörösbor címét, 88,25 ponttal a 2017-es Kamocsay Prémium Merlot érdemelte ki. Legeredményesebb borászat, a Kősziklás Borászat lett, amely tíz aranyéremmel térhetett haza a birtokára. Legeredményesebb kisüzemi bortermelőnek járó elismerést a baji Stróbl Borház kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában