Igénytelenség

2022.04.28. 20:39

Tatabányai szemétcunami: 2 nap alatt 80 illegális szemétkupacot számoltak fel Kertvárosban

A tatabányai utcákon sorra jelentek meg a lomtalanításba nem tartozó hulladékok kupacai. Ezeket az ingatlan tulajdonosának kell visszavinnie a saját telkére, vagy elszállítani.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A hét elején vette kezdetét a tavaszi lomtalanítás Tatabánya – Kertváros családi házas övezeteiben. A szakemberek az eddigi visszajelzések alapján összesen nyolcvan olyan esetet dokumentáltak, ahol a lomtalanításba nem tartozó hulladékot is elhelyeztek az utcán. Bár az előzetes felhívásban szerepelt, hogy milyen anyagok helyezhetők ki, illetve, hogy mit nem szállít el a szolgáltató a lomtalanítás keretében. Így például az építési, bontási és üveghulladékot, gumiabroncsot, veszélyes- és elektronikai hulladékot, gépjárműalkatrészeket.

Az utcán maradt hulladékot az ingatlan tulajdonosának kell visszavinni a saját telkére, vagy elszállítani valamelyik hulladékudvarra, amelyről egyébként tájékoztatót dobtak az érintett ingatlanok postaládájába. Ahogyan a város önkormányzatának közösségi oldalán olvasható: amennyiben a közterületen elhelyezett, lomtalanításba nem tartozó hulladék visszaszállításáról a tulaj nem gondoskodik, úgy a hivatal hatósági eljárás keretében további vizsgálatot rendelhet el.

Míg a lakótelepeken élők számára egész évben rendelkezésre áll a házhoz menő hulladék elszállítás, amelyet a közös képviselőjüktől kérhetnek, ezen kívül a városban két hulladékudvar is működik, ahol ingyenesen elhelyezhetik a háztartásában keletkező lomot. A városháza és az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a lakosság szíves együttműködését és a szabályok betartását azért, hogy tiszta és rendezett lehessen a környezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában