Hangversenyterem

2022.04.10. 20:25

Két verseny egyben: 3 tehetséges növendék mutatkozott be, a legjobbak gálaműsort is adtak

A Menner Bernátról elnevezett versenyen az általános iskolás növendékek, míg a Vincze Imre nevét viselő versengésen a középiskolások mérik össze tudásukat.

Sz. D. K.

Forrás: Tata.hu

Fotó: Domokos Attila

Nemrégiben újra a Menner Bernát Zeneiskola adott otthont a Menner Bernát és Vincze Imre Megyei Szólóhangszeres Zenei Versenyeknek, az iskola Liszt Ferenc Hangversenytermében. A megnyitón Somossy Csaba intézményvezető elmondta, ez már a 33. verseny, amely akár a jubileumi, 35. is lehetne, azonban az elmúlt két esztendőben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni az eseményt.

Bár a járvány időszakában online zenei versenyeken kipróbálhatták magukat a fiatalok, azok nem pótolhatták a személyes megjelenést, a hagyományos versenyhangulatot – adta hírül a tata.hu. A verseny Ocskay László, a zeneiskola volt igazgatójának kezdeményezésére indult el először iskolai keretek között, majd megyei szintű rendezvénnyé bővült, amelyen Komárom-Esztergom megye művészeti iskoláinak legjobbjai szerepelnek.

Az idei programot Michl József polgármester nyitotta meg. A városvezető külön köszönetet mondott a szülőknek azért az odaadásért, mellyel gyermekeiket elindították a zenetanulás útján, valamint a zenepedagógusoknak, akik nap mint nap segítik a fiatalokat a tehetségük kibontakoztatásában. A Menner Bernát és Vincze Imre Megyei Szólóhangszeres Zenei Versenyeken csaknem harminc tehetséges növendék mutatkozott be, a legjobbak a nap végén külön elismerésben részesültek és egy gálaműsor keretében újra színpadra álltak. 

Egressy-verseny - Hétfőn 10 órakor kezdődik a VI. Egressy-zongoraverseny a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában. A megmérettetésre a komáromiak mellett Dorogról, Tatáról, Tatabányáról, Ajkáról, Budaörsről, Mosonmagyaróvárról, valamint a felvidéki Észak-Komáromból, Érsekújvárról és Párkányból várnak diákokat. A programon a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola Művészeti Szakgimnáziumának Összhang című kiállítása is megtekinthető. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában