Országos döntő

2022.04.30. 07:08

Cukormentes tortacsodák: Sztaracsek Ádám remekművei ismét az ország legjobbjai közt

Ismét büszkék lehetünk Sztaracsek Ádámra, a komáromi cukrász ugyanis idén két tortaremekével is bekerült a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

A komáromi cukrász már sokadjára bizonyítja, ha tortáról van szó, akkor őt nem lehet kikerülni a szakmában. Sztaracsek Ádám 2018-ban a Komáromi kisleány elnevezésű tortájával már nyert Magyarország Tortája versenyt. Most a cukormentes megmérettetésen esélyes arra, hogy az ő remekműve legyen a legfinomabb.

A Magyar Cukrász Ipartestület közösségi oldalán számolt be arról, hogy az  Egy Csepp Figyelem Alapítvány közösen kiírt versenyre 17 kreációval érkeztek a cukrászok, amelyek között Sztaracsek Ádám két tortája is helyet kapott. Mint írják, a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan alkotások is a zsűri asztalára kerültek, melyeket a versenyzők a füstölt pirospaprika, az ánizs, a kamut liszt, a zöldbanánliszt, a balzsamecet vagy éppen a csicseriborsóliszt felhasználásával álmodtak meg. 

Az április 28-i elődöntőben  a verseny háromszoros győztese, Nándori László cukrászmester irányításával a zsűri összetett szempontrendszer szerint, anonim módon pontozta a tortákat. Az íz, a küllem és az újszerűség mellett a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaérték is befolyásolta a bírálókat a döntésben. Ezek alapján került ki a 6 döntős alkotás, amelyek között a komáromi cukrász mindkét alkotása szerepel.

Sztaracsek Ádámnak egyedüliként sikerült két tortával is képviseltetnie magát a döntőben, ahová a Csokoládé királyfi és a Kék Duna keringő elnevezésű kreációi is bejutottak. 

Forrás: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület

Hozzáteszik, hogy a nyertest, csakúgy, mint a Magyarország Tortája győztesét, júniusban választja ki a zsűri. A két tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és augusztus 20-tól az ország számos cukrászdája árusítja majd. 

Forrás: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában