Testületi ülés

2022.04.13. 10:19

Az önkormányzati dűlőutakról tartanak fórumot Szákszenden

Nagy port kavart Szákszenden, hogy a dűlőutak jó részét rongálják. A testület a legutóbbi ülésén ezzel kapcsolatos döntést hozott.

W. Zs.

Fotó: Shutterstock

A képviselő-testület legutóbbi ülésén hét napirendet tárgyalt. Az ülésnek a polgármesteri hivatal adott otthont. Egyebek mellett szóba kerültek a két ülés között történt fontosabb események, melyekről Papp Attila Csaba polgármester számolt be. A grémium tárgyalt a Szákszendi Sportegyesület bérleti szerződéséről, valamint szociális és egészségügyi kérdésekről is. 

Az egyik legérdekesebb téma az ülést záró napirendben hangzott el, a dűlőutak kérdése. Korábban már beszámoltunk az ügyről, melyet most Klestenitz Miklós vezetett fel. Miután a Szákszendi Hírmondó legfrissebb számában Hartmann Imre alpolgármester, a Helyi Földbizottság elnöke azt kérte a gazdáktól, hogy április 10-ig állítsák helyre a rongálásokat. Korábban ugyanis azt tapasztalták, hogy sok helyen több méter szélességben szántottak el a dűlőutakból, vagy éppen keresztben szántottak bele, de szármaradványokat is láttak földdel keveredve az úton. 

Klestenitz Miklós úgy vélte, hogy a kérdést valamennyi földet és gazdát érintően kell rendezni, és az április 10-i határidőt is korainak tartotta. Ebben a polgármester is egyetértett vele, mondván, hogy ami 3 évtized alatt alakult ki, azt nem lehet egyik pillanatról a másikra helyrehozni. Hartmann Imre viszont azt hangsúlyozta, hogy kötelességük megvédeni az önkormányzat tulajdonát. A képviselők végül elfogadták a településvezető javaslatát, miszerint tartsanak az érintettek részvételével fórumot, ahol a véleményeket pro és kontra lehet ütköztetni, egyben vázolni a megoldási lehetőségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában