Borzasztó állapotok

2022.04.25. 14:02

A szemét közül mentették ki Varga Irén kutyáit piliscsévi házából az állatvédők (fotók)

A kutyusokat láncon, a szemét közt tartotta a netes sztár. Az állatvédők egyébként nem először keresték fel Irénkét a kutyák miatt.

Kemma.hu

Varga Irén

Forrás: Youtube

Áldatlan állapotok közül mentették ki az állatvédők a netes sztár, Varga Irén kutyáit a celeb piliscsévi házából. Mint a Szurkólok az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány Facebook-bejegyzéséből kiderült: több bejelentést is kaptak arról az elmúlt időszakban, hogy Irénke egy melléképületben, a szemét között tartja egyik kutyáját, és állatai többször az utcán mászkáltak gazdátlanul. Később arról is kaptak fotót, hogy a kutyusokat láncon tartja a celeb.

Az állatvédők aztán április 24-én kimentek intézkedni a piliscsévi házhoz. Irénke és párja, Lacus ugyanis úgy döntöttek, hogy átadják az alapítványnak az egyik kutyát, Rongyot.

– A házukhoz érve csapatunk vezetője felhívta Irénkét, majd megbeszélték, hogy megvárjuk őket a helyszínen. 

Láttuk hogy a kis barna kutyus nincs megkötve, a fekete viszont igen. Beszélgettünk az ott lakókkal és láttuk, ahogy az egyik utcabeli kergeti, majd hazaviszi az utcán kóborló állatot. Hívtuk a jegyzőt és a polgármestert is, de sajnos hiába

 – írták az állatvédők a posztban.

Tilos láncon tartani a kutyát - Mint A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Kormányrendelet módosítása kimondja: 2016. január 1-jétől tilos ebet tartósan kikötve tartani. Ha valóban az állat kíméletét nem biztosító módon, tartósan láncon tartott kutyán szeretne valaki segíteni, akkor nem a rendőrséget, hanem a jegyzőt illetve a hatósági állategészségügyi szolgálatot kell értesítenie. A kivizsgálást követően elsősorban a hibák, hiányosságok javítására kötelezhető az állat gazdája. Ennek meg nem történte esetén kiszabható állatvédelmi bírság, melynek alapösszege 15 ezer forint. Ez az összeg minősített esetekben – jogszabályban meghatározott mértékben – szorzókkal növelhető.

Irénke ekkor érkezett a házhoz, aki, mint hozzátették, közvetlen és udvarias volt velük. A megbeszéltek szerint Rongyot könnyedén elhozhatták. Beszéltek Irénke párjával is, majd közösen meggyőzték a celebet, hogy a másik kutya, Dugó (Pocok) is hadd menjen velük. Kiemelték, hogy a kutyusok oltásai rendben vannak és egyikőjük sem sovány. Sőt: Dugó egészen jól táplált állapotban került hozzájuk.

– Hétfőn mennek állatorvoshoz egy állapotfelmérésre. Emellett kapnak féreghajtót és persze bolha- és kullancsirtót is. Jelenleg ideiglenes befogadóinknál vannak együtt, ahol megkezdték a szocializálásukat, mind az emberekkel mind más állatokkal. Hamarosan gazdikeresők lesznek – részletezték az állatvédők.

Irénke TikTok-videóban reagált a kutyusok elszállítására.

– Elvitték a Pockomat meg a Rongyomat. Bár önszántamból adtam oda, mert más választásom nem volt – mondta.

Mint a Ripost nemrég megjelent riportjából kiderült, Irénkénél nem először jelentkeztek az állatvédők, ugyanis tavaly nyáron már egyszer kint voltak a bejelentések alapján. Akkor megpróbálták megmenteni az egyik láncon tartott kutyust. 

Ezután a portál is felkereste a házat, ahol a csaholó állatokat szintén láncon tartva találták. A megjelent cikk után Varga Irén egy videóban kérte ki magának az állatkínzás felmerülését, mondván a kutyák rendszeresen kapnak enni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában