Szépkorúak klubja

2022.04.04. 19:37

30 évesek a tardosi idősek, most örömmel vették birtokba új helyiségüket

Harminc évvel ezelőtt, 1992 márciusában Árendás Mihály és Csabán István „ösztönzésére” Varga Lászlóné és Fekete Vendel vezetésével alakult meg a „szépkorúak” közössége a településen.

Petrik József

Forrás: beküldött

Az évforduló apropóján a helyi Derűs Alkony Nyugdíjas Klub vezetőjével, Vízvári Árpádné Katalinnal beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről. Vargáné Marika 2012-ig vezette a klubot, azóta Katalin fogja össze az örökifjak csapatát. A civil szervezetnek jelenleg több mint harminc tagja van. Az elmúlt években többször is hírt adtunk tardosi eseményekről, amelyeken a település nyugdíjasai sütöttek, főztek, takarítottak, díszítettek, vagy éppen, amire szükség volt a faluban, abban segítettek. 

Az elmúlt két év nem a hagyományos összejövetelekről, kirándulásokról, programokról szólt, hiszen a járvány erre a korosztályra nézve hatványozott veszélyt jelentett. A nyári, „szabadabb” lehetőségeket ugyan ők is kihasználták, hiszen voltak színházban, kirándultak, és a néhány, megtarthatott tardosi rendezvényen segítségükkel hozzájárultak a programok sikeréhez. 

Tavaly még a közösségi házban találkoztak a tagok. De ott az önkormányzat nem tudott olyan helyiséget biztosítani, amely kizárólagosan az övék lett volna. Ennek ellenére ott is jól éreztük magunkat. 

– mesélt Katalin a közelmúltról. Az év elején ő és Csabán Béla polgármester megegyeztek abban, hogy az – évtizedekkel ezelőtt – öregek napköziotthonaként működő épületben kialakíthatják az állandó „székhelyét” a klubnak. A kábeltelevízió és a falutévé „központjában” a kihasználatlan helyiségeket a Vízvári házaspár kitakarította, felújította, a célnak megfelelően átalakította.

A nap fénypontja - Az est fénypontjaként a nemzetközi nőnap alkalmából Vízvári Árpád rövid köszöntője után Hajdu Balázs humorista vidám műsora csalt mosolyt a hölgyek arcára, ezt követte a „virágot a virágnak” akció. Igaz, hogy ez a nap a nőkről szólt, az ő ünneplésükről, de azért a vacsorát ők készítették. A házias ízek mellé az urak biztosították az itókát, míg a desszertet szintén az ünnepeltek készítették.  A hangulatos este végén az urak megígérték, hogy majd a hétköznapokból is igyekeznek ünnepet varázsolni a hölgyeknek. 

Márciusban már itt tartották a nőnapi összejövetelt. A tagok számára meglepetés volt az új hely, örömmel vették birtokukba. A polgármester elismerő szavai után Katalin köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy idén is terveznek kirándulásokat, színházlátogatásokat, éppen úgy, ahogy szeretnének besegíteni a község hagyományos rendezvényeinél is. Kovács Ferencné a tagok nevében megköszönte a Vízvári házaspár tevékenységét, a közösségért végzett sok-sok munkát. Erre a „csapatra”, az örök­ifjakra mindig, minden programon számíthat a község. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában