Időkapszula

2022.03.26. 16:13

Új városközpont épül a volt kisbéri áruház helyén

Pénteken délelőtt a Kisbéri Városrehabilitációs Program keretében Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Sinkovicz Zoltán polgármester elhelyezte az időkapszulát a megújuló rendezvénytéren, a volt Bakony áruház helyén.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A település vezetője a helyszínen elmondta:

 – Ismét egy nevezetes napra virradtunk. Egy régi álmunk megvalósulása miatt gyűltünk ma össze, ugyanis kezdetét veszi a városközpontunk felújításának következő szakasza. Azért fogalmaztam úgy, hogy most régi álmunk válhat valóra, mert még az előző polgármester idejében fogalmazódott meg ennek a projektnek a gondolata. Korábban már tervben volt, hogy megvásárolják az áruházat és lebontják azért, hogy egy városközponti sétányt hozhassanak létre.

 A tervezgetés óta azonban sok idő eltelt, s nem sikerült ezekre a feladatokra megoldást találni, mígnem a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárásával és a magyar kormány pénzügyi támogatásával végül sikerül megvalósítani álmainkat. A polgármester kiemelte, hogy ez egy komplex programsorozatnak a része, amelynek az első lépéseként a körforgalom közepén Kisbér szobrát állították fel. Elkészült a katolikus templom homlokzati, valamint a plébánia teljes felújítása is. Mint mondta, az előző évben két belvárosi parkolót is ebből valósították meg.

– Nagy erőkkel dolgozunk a program következő lépésein, amely a lovarda melletti istállóépületek korszerűsítése, illetve nagyon szép terveink vannak a pékház modernizálására vonatkozóan is. Nem véletlen, hogy ennek az egész program megvalósításával Siklós József Ybl-díjas építészt bíztuk meg. A terveket úgy alakítottuk ki, hogy maximalásan igazodtunk a lehetőségeinkhez – mondta Sinkovicz Zoltán. 
 

Kisbérnek is előre kell menni Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében kiemelte, hogy nagyon örülök annak, hogy Kisbér egy újabb állomásához érkezett. Mint mondta, nem egy mai gondolat a Fő térnek a lakhatóvá tétele. – Már a projekt részeként megvalósult több eleme a beruházásnak. Ahogyan a településvezető is elmondta: a projekt már a tervezési fázis végén jár. Ez a Fő tér valamikor a XX. század elején egy sétányszerű központi rész volt. Az elmúlt században azonban olyan épületeket húztak fel ide, amelyek évtizedekig szolgálták a várost, de funkció nélkül, vagy részfunkciót tartva nem illeszkedtek a városképbe. Ezért most egy szép, a város számára birtokba vehető sétány kialakításával újul meg a Bakony áruház területe – részletezte a képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában