Oktatás

2022.03.29. 08:22

Több száz laptopot osztanak szét az esztergomi diákok és tanárok között

Laptopok százai érkeztek március 28-án Esztergomba, hogy azokat átvegyék a 5. és 9. osztályos tanulók szülei.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A számítógépeket a Klebelsberg Központ munkatársai adták át a Dobó Katalin gimnázium aulájában. Az eszközöket előzetesen a szülőknek kellett igényelni az internetes KRÉTA- rendszerben. A személyes használatba adható, hordozható IKT-eszközöket a „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projekt keretében adományozta a kormányzat.

Forrás: Pöltl Zoltán / 24 Óra

Március 28-án az Esztergomi Járási Tankerületben először a Bánomi lakótelepnél lévő gimnáziumban lehetett átvenni a notebookokat. Kedden a dorogi Zsigmondy iskolában tartanak hasonló eseményt. E két középiskola mellett az esztergomi Montágh Imre iskolába is vittek laptopokat. Március 28-án és 29-én összesen 217 tanulónak adnak számítógépet, de 7 tanár, valamint köznevelési intézményeink is jut a laptopokból, ez utóbbiaknak 67 darab. A notebook mellett később fejlesztő eszközöket is kapnak az iskolák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában