A hegy levei

2022.03.12. 06:22

Százötvenhárom bort díjaztak az esztergomi borversenyen

A XXVII. Esztergom Városa Borversenyre 203 minta érkezett be, és mintegy 90 gazda borát bírálta el a négytagú bizottság Béger Ákos, a Kősziklás borászat társtulajdonosa vezetésével.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A vármúzeum kőtermében megtartott eseményen Prantner József szervező örömét fejezte ki, hogy több mint százan vettek részt a rendezvényen. 

Erős Gábor alpolgármester méltatta a szervezőket, a borászokat, gazdákat és reméli, hogy messzire eljut az országban a megmérettetés híre. 

Vikukel László, a bíráló bizottság tagja ismertette, hogy összesen 73 bronz-, 56 ezüst- és 26 aranyérem született. Az eredményhirdetés során elhangzott, hogy a legjobb fehérbor Pallagi Tibor (Bajna) Királyleánykája, a legjobb rozé Fiala Balázs (Galagonyás Kft., Esztergom) habzó rozéja, míg a legjobb vörösbor Héjja Attila (Esztergom) Dorsa bora lett.

A legjobb esztergomi borokat is díjazták, a fehér és vörös kategóriát Héjja Attila chardonnay és Dorsa boraival, a rozé kategóriát Fiala Balázs nyerte meg, sőt, ő lett a termelői kategória győztese is. A Berze család vándorserlegét Héjja Attila vehette át, a versenyt Benyó Mihály garamkövesdi borász nyerte meg Hárslevelű borával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában