Jótékonyság

2022.03.01. 20:00

Nyergesújfalu kész segíteni a ott dolgozó vendégmunkások családtagjainak

A város segít befogadni őket, amennyiben szükség van rá.

F. K.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

Az ukrán válság miatt több tízezer ember hagyta el otthonát. Számos olyan család is így döntött, akiknek rokona, rokonai Magyarországra jöttek dolgozni. 

Nyergesújfalun, a Zoltek Zrt.-ben is számos Kárpátaljáról és az ukrán nyelvterületről érkezett vendégmunkás dolgozik, írta Facebook-oldalán Mihelik Magdolna polgármester.

Ők azok, akik családot hátrahagyva igyekeznek az otthon maradottaknak megélhetést biztosítani, és ők, akik most rettegve követik a fejleményeket.

A cég mindent megtesz a dolgozók rokonaiért, akik a háború sújtotta Ukrajnából menekülnek és Nyergesújfaluba érkeznek. Ám a várható nagy létszám miatt az önkormányzat segítségére is szükség van, jelezte a polgármester.

Nyergesújfalu is csatlakozik azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek segíteni próbálnak azoknak a menekülteknek, akik részben magyar területről, de minden esetben a városhoz kötődő emberek hozzátartozóiként, személyi azonosításra alkalmas okmányokkal érkeznek hozzánk. Akik segíteni szeretnének az érkezőknek, a [email protected] jelezzék. 

 – írta a posztban Mihelik Magdolna.

Emellett az ukrajnai háború által érintett emberek megsegítésére a Magyar Vöröskereszt nyergesújfalui területi szervezete adományokat fogad, gyűjt székhelyén, a főutcai volt általános iskola épületében. A csapat tagjai szerdán reggel héttől délig, csütörtökön délután háromtól este hatig várják a segíteni akarókat. 

Tartós élelmiszerek, higiéniai termékek, csecsemők és kisgyermekek ellátásához szükséges eszközök, takarók jelenthetik most a legfontosabb támogatást. Ruhaneműket ezúttal nem várnak a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában