Ukrán válság

2022.03.02. 13:37

Rengetegen álltak a fuvarosok mellé: itt a lista, mi kell még az ukrán segélyszállítmányba

Komoly összefogásban kezdett adománygyűjtésbe a Ho-Máhr Trans, a Gelbmann Kft. és a VOSZ megyei szervezete. Hívó szavukra cégek, vállalkozók, magánszemélyek csatlakoztak hozzájuk.

Kemma.hu

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A szállítmányozó cégek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Komárom-Esztergom megyei szervezete a napokban hirdette meg akcióját, amelyben közös segítségnyújtásra hívták a megyét: adománygyűjtésükkel az orosz-ukrán háború menekültjeinek szeretnének segíteni. Azoknak a biztonságot kereső gyermekes családoknak, akik sok esetben egyetlen ruhában, néhány összedobált holmival indultak neki a hosszú útnak otthonaikból.

Felhívásukat közösségi oldalaikon tették közzé, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Hívó szavukra a komoly összefogásból óriási megmozdulás kerekedett, a gyűjtés március 2-án még zajlik, ám az eredeti 3 helyszín mellett a csatlakozóknak köszönhetően már megyeszerte várják az adományokat:  kisebb és nagyobb településeken, cégeknél, de több városi és községi iskolában és óvodában is. 

Az eredeti gyűjtőpontok:

Ho-Máhr Trans Kft., 2851 Környe, Budai út 1/D

Gelbmann Kft., 2800 Tatabánya, Rákóczi út 2.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Komárom-Esztergom megyei Szervezete, 2800 Tatabánya, Bárdos lakópark 4/a, fsz. 3.

A hozzájuk csatlakozott települések, cégek, intézmények helyi gyűjtéseire érkező adományokat egy telephelyen összesítik és rakják majd kamionra a szervezők, akik az eredeti felhívásban listát közöltek, ezzel is segítve azokat, akik segíteni szeretnének a háború elől menekülő bajbajutottakon.

Mint arról Honosiné Márh Ágnes ügyvezető igazgató tájékoztatott, az eddig összegyűlt adományokhoz még örömmel várnák az alábbiakat:

  • kis palackos ásványvizet
  • tisztálkodószereket (szappant, tusfürdőt, fogkefét, fogkrémet)
  • kis flakonos kézfertőtlenítőt
  • új vagy tisztára mosott alsóneműt (gyerekeknek, minden méretben)
  • gyermek pizsamát
  • takarót

A ruhákat zárt dobozban, zacskóban is lehet vinni, fontos lenne azonban, hogy azok mérete rá legyen írva a csomagra. Így könnyebben szortírozható és célba juttatható a segítség.

A szervezők autói március 3-án indulnak a keleti határ felé. A szállítmányok úti célja elsősorban a magyar-ukrán határ közelében lévő Vásárosnamény, ahol az országba érkezőket segítik majd az adományok, valamint Zöldfás és Ásotthalom, ahol 150, már elszállásolt kárpátaljai anya és gyermek várja a segítséget. A gyermekek között van 2 hónapos kisbaba és 17 éves kamasz is, így tényleg minden méretben nagy segítséget jelentenek a ruhák, pólók, alsóneműk, amelyeket még szívesen fogadnak a szervezők minden gyűjtési helyszínen.

 

Mint írták, további kérdés esetén a Ho-Máhr Trans Kft., a Gelbmann Kft. csapata és a VOSZ KEM Szervezete is tud plusz információkkal szolgálni.

Balázs Ibolya (VOSZ-KEM): 06305476143

Harastáné Tóth Andrea (Ho-Máhr Trans Kft.): 06308246496

Kovács Anita (Gelbmann Kft.): 06206667800

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában