Honvédelem

2022.03.10. 06:15

Magyar–amerikai közös gyakorlaton vett részt a tatai dandár a Bakonyban

Számos hazai és nemzetközi gyakorlat zajlik Magyarországon, legutóbb a Bakonyban gyakoroltak a honvédség egységei.

R. V.

Forrás: honvedelem.hu

Ahogyan minden évben, úgy idén is számos hazai és nemzetközi gyakorlat zajlik Magyarországon, amelyről már korábban is beszámolt a honvédelmi tárca. A napokban egy magyar–amerikai közös kiképzésen vesz részt a MH 25. Klapka György Lövészdandár, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kijelölt állománya a Bakonyban – közölte a honvedelem.hu

A felkészítési célzatú gyakorlat keretében a magyar katonák amerikai páncélos felderítőkkel kiegészülve éleslövészetet hajtanak végre a hajmáskéri lőtéren, amely elősegíti a NATO keretében az amerikai és magyar szárazföldi alegységek közötti még hatékonyabb együttműködést, illetve a feladatok összehangolását.  Közölték: a Magyar Honvédségnek fel kell készülnie minden eshetőségre az állampolgárok biztonságának garantálása érdekében, ezért folytatja a technikai eszközök szükségszerű átcsoportosítását, a légtér biztosítását keleten, ahol jelenleg is fokozott a katonai jelenlét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában