Akkor és most

2022.03.05. 16:38

Interaktív képet hoztunk: így készült a kenyérgyári kereszteződés 30 évvel ezelőtt Tatabányán

Használd a csúszkát és kukkants a mai látvány mögé, a múltba! Megmutatjuk, hogy festett a kenyérgyári kereszteződés a kilencvenes évek közepén.

Kemma.hu

Forrás: Bencsik János/Facebook, Kemma.hu

A tatabányai ipari park „küszöbén” lévő kereszteződés a kilencvenes évek közepén kapta mai formáját. Akkor épült ide az az elkerülőút, amely tehermentesítette Dózsakertet és Bánhidát az egyre növekvő átmenő forgalomtól. 

A 30 évvel ezelőtt a Dózsa György úti felüljárón keresztül, a bánhidai templom, majd a bánhidai erőmű mellett haladt a tatabányáról Oroszlány felé vezető út, és mivel akkoriban merült fel az igény és ötlet az ipari park létrehozására, így elengedhetetlen volt a mai Rákóczi Ferenc út megépítése, amely lehetővé tette, hogy a leendő ipari park legfontosabb útját erről az új útról is meg lehessen közelíteni. 

A nagy pénztelenség idején két év kellett a városnak ahhoz, hogy a mai kertvárosi körforgalomtól, ami akkor még csak egy egyszerű kereszteződés volt, a bánhidai erőmű hűtőtava utáni kereszteződésig új utat építsenek. A munkálatokra Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője emlékezett és emlékeztetett nemrégiben a közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában