Rend a lelke

2022.03.09. 20:09

Indulnak a tavaszi lomtalanítások - íme az első dátumok

Készül a szolgáltató a tavaszi lomtalanításra, s a hulladéktárolók mellett egyre több helyen lehet régi szőnyegekre, bútorokra bukkanni. Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a megyeközpont időpontjait kivéve közzétette a dátumokat.

Sugár G.

Forrás: Beol

Fotó: Bencsik Ádám

A kisebb települések tavaszi lomtalanítási időpontjai már fellelhetőek a hulladékkezelő webhelyén. Tarjánban március 10-én Tornyópusztán, valamint a településen belül a, Vájár, Vadász, Hársfa, Tölgyfa, Cserkész, Viola, Petőfi, Tatai, Kiskert, Ady, Dózsa, Jókai utcában, valamint a Patak és az 56- os közben lesz lomtalanítás. Másnap pedig Tarján többi részéről is elszállítják a kihelyezett háztartási lomot.

Bajon március 26-án, Kocson 16-án, Szomoron 21-én, Dunaszentmiklóson 22-én, Naszályon 28-án számíthatnak majd a hulladékkezelő járműveire. Mocsán március 30-án Újtelepen, a Naszályi, a Napsugár úton, a Csillag, az Ady, a Szűk, az Öreg, a Kis, a Tópart utcában, a Hősök terén, a Templom közben és a Boldogasszony pusztán, másnap a település többi részén lehet számítani a szolgáltató munkatársaira.

Vértesszőlősön április 11-én a Valusek, a Templom, a Sport, a József Attila, a Vörösmarty Mihály, a Jókai Mór, a Múzeum, a Kánya, a Szarvas és a Mókus utca mellett a Szabadság telepen, a Reiner közben lehet számítani lomtalanításra, s másnap a település többi részére is érkezik a „nagyautó”. A tatabányai időpontokról még folyik az egyeztetés. Várhatóan március végén már ezek az időpontokat is közlik.

Pontos rendje van a lomoknak is

A honlapon arról is informálódhatunk, hogy milyen anyagokat szállítanak el a tavaszi lomtalanítás keretében: a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető feleslegessé vált hulladékok. Például bútorok, szőnyegek, matracok, műanyag székek, kannák, amelyekből ingatlanonként maximum két köbméter helyezhető ki.

Az elszállítandó lomot a gyűjtés napján legkésőbb reggel 6 óráig kell elhelyezni az ingatlanok elé oly módon, hogy az tehergépjárművel megközelíthető legyen. A gyűjtőjárat minden utcában csak egyszer halad el.

Nem visznek el mindent

Nem tartozik a lomtalanítás anyagai közé a veszélyes hulladék, mint például az akkumulátor, üveggyapot, festék, hígító. Nem viszik el az elektronikai hulladékot sem, például a kihelyezett televíziókat, mosógépeket, vagy gumiabroncsot, építési-bontási törmeléket, zöldhulladékot, kommunális vagy szelektív hulladékot, kézi erővel nem rakodható túlsúlyos, túlméretes lomhulladékot. Ezeket lehetőség van leadni a tatabányai hulladékudvarokban. Előtte ajánlatos előzetesen egyeztetni, s az interneten tájékozódni a nyitvatartásról, s a leadás feltételeiről.

A hulladékgazdálkodó ezen felül a tatabányai társasházi övezetben akár házhoz is megy: néhány nappal a kihelyezés előtt szükséges ezt jelezni a szolgáltatónak, majd az edényzet mellé lehet kihelyezni ebben az esetben a kidobásra szánt tárgyakat.

Információ: [email protected] e-mail címen, vagy a 34/801-040 telefonszámon. A személyes ügyfélszolgálat március 16-ától várja az ügyfeleket Tatabányán, az Erdész utca E. Épületben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában