Innovatív

2022.03.29. 16:04

Hamarosan átadják az oroszlányi digitális és tudásközpont épületét

Az országos program hazánk hat városában valósul meg. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója és Lazók Zoltán polgármester bejárást tartott a helyszínen.

Wágner Zsanett

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Néhány hónapja felújítástól hangos az oroszlányi Dózsa György úti épület, hiszen átalakul a Jehova Tanúinak királyságterme és digitális és tudásközpont jön létre a bányászvárosban. Az országos projekt már hat városban működik, célja, hogy új innovatív megoldásokkal oktatási, ipari, gyártási megoldásokkal, technológiákkal találkozzanak mind az iskoláskorúak mind pedig a felnőttkorúak.

A projektben vállalt kötelezettség egyik határidejéhez, úgynevezett projektmérföldkőhöz érkeztünk

— fogalmazott beszédében Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője a leendő digitális tudásközpont épülete előtt megtartott sajtótájékoztatón. Miként a képviselő fogalmazott, nemcsak oktatási célú, hanem közösségi célú intézmény jön majd létre 400 millió forintból.

Ebben digitális, informatikai és különböző prezentációs eszközök vannak. A tervek szerint április végére átadható lesz a központ az iskolásoknak, a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak, a középiskolásoknak, a szakképzésben tanulóknak és bárkinek, aki játékos formában szeretne ismerkedni a digitális megoldásokkal 

— mondta a képviselő.

A tájékoztatón részt vett Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója, valamint Lazók Zoltán polgármester. Az érintettek beszámoltak a fontosabb paraméterekről, majd bejárták az épület helyiségeit. 

A helyszínen egyelőre festők és kőművesek dolgoznak. A szakemberek kicserélték a járólapot és kicserélték a nyílászárókat is. A Jehova Tanúi egy tágasabb helyre, a Haraszthegyen lévő egykoron szebb napokat látott Ady Mozi helyére költöznek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában