Ács

2022.03.28. 09:27

Élményeket, tudást gyűjtöttek a túrán

A víz világnapja alkalmából, élmény- és ismeretgyűjtő túrát szervezett a Természetjáró Bakancsos Klub.

K. D.

A túrát kifejezetten gyerekeknek, családoknak ajánlották, így rövid és könnyű volt, hogy bárki könnyen teljesíthesse.  Szombat délelőtt a kastélyparkból lehetett indulni, a cél pedig a Malom-tó és környéke volt, ahol előadásokkal, különféle programokkal várták a résztvevőket. A bakancsosok segítségére voltak a nap során a Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár önkéntesei, az Ács és környéke Horgászegyesület és a helyi önkéntes tűzoltók is. A horgászok a hobbijuk rejtelmeivel ismertették meg a gyerekeket, a horgászbotokat a kicsik kézbe is vehették felügyelet mellett. A tűzoltóknál lehetett vízsugárral célba lőni, valamint a kicsik megismerkedhettek a felszerelésekkel is, amelyeket össze is párosíthattak az azokat ábrázoló képekkel. Mindemellett a tűzoltóautókat is közelről megszemlélhették. 

A következő állomás a művelődési házé volt, ahol asztali játékot lehetett kipróbálni, valamint hasznos ismereteket is szerezhettek környezetvédelmi témákban. Az esemény a Hittel Ácsért program keretében valósulhatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában