Díjazottak

2022.03.20. 07:00

Elismerték a versenyeken kiemelkedően teljesítő tatai diákok munkáját

A tatai önkormányzat az Országzászló-szobornál a magyar zászló és címer napja alkalmából idén is köszöntötte az elmúlt tanévben megrendezett tanulmányi versenyeken kiemelkedően szereplő tatai diákokat és felkészítőiket.

Szász Dalma Kitti

Forrás: tata.hu

Az Országgyűlés 2014. december 16-án nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává. Az elfogadott határozat szerint „az Országgyűlés, fejet hajtva mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért, vagy e zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt, Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében a nemzeti színről és ország címeréről szóló 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére, március 16. napját a magyar zászló és címer napjává nyilvánítja”.

Elismerések a tatai diákoknak

A magyar zászló és címer napja alkalmat ad az oktatási, tudományos és kulturális intézményeknek, a médiának, a civil szervezeteknek, közösségeknek nemzeti jelképeinkhez kapcsolódó hagyományaink, irántuk érzett megbecsülésünk kinyilvánítására. A hivatal hagyományosan, minden évben ezen a napon ad át elismeréseket azoknak a tatai diákoknak és felkészítő pedagógusaiknak, akik az előző tanévben országos vagy nemzetközi tanulmányi versenyeken 1.-6. helyezést értek el, vagy felsőfokú intézményekben történő felvételinél többletpontszámot adó tanulmányi versenyeken nyertek helyezést. 

70 egyéni történet

– Az eredmények számokban idén 70 díjazottat jelentenek, 20 versenyen elért összesen 32 különböző helyezéssel, melyek közül 9 első, 7 második, 3 harmadik, 4 negyedik, 5 ötödik és 4 hatodik helyezés. Ezen számok mögött ott van 70 egyéni történet. Személyes sorsok, melyeknek immár részévé váltak a versenyre való felkészüléssel és az azokon való részvétellel együtt járó élmények. Rengeteg elhivatott munka ás áldozat, diákok és felkészítő tanárok részéről egyaránt. S amit nem szabad felednünk, az a szülők erőfeszítése – mondta Rigó Balázs alpolgármester.

A Kossuth téri rendezvényen 48 diák és 22 pedagógus vehetett át elismerést, Tata Város tanulmányi Különdíját. Az eseményen közreműködött Tolcsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész, a Vaszary János Általános Iskola volt és jelenlegi diákjai, Galgóczy Csenge, Nagy Olivér, Nényei Zsombor, Paulik Zsófia, felkészítő tanáruk Sárosi Csaba volt – írja a tata.hu.

Erő, hűség, remény - Az eseményen beszédet mondott Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője is, aki így fogalmazott: - Erő, hűség és remény. A három szín. A vörös az erő, a fehér a hűség a zöld a remény. Ez a három a legfontosabb mindannyiunk életében. Nem a nyers fizikai erő, hanem az, hogy bár fizikai erővel rendelkezünk, de azt átfinomítva a jóságunkon nem rombolásra, hanem építésre használjuk. Fontos a hűség is, a barátnő vagy barát iránt, családon belül, hűség a szülőföldünkhöz, a hazánkhoz, a nyelvünkhöz, a kultúránkhoz és őseink szokásaihoz, mindahhoz, amely rendet tartott nemzedékeken át, s amely megtartott bennünket. A remény pedig ti vagytok, remény, hogy képesek lesztek az erőtökkel bölcsen bánni, és nemcsak aziránt vállaltok kötelezettséget, amit megörököltetek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában