Haderőfejlesztési program

2022.03.31. 17:34

A tatai fejlesztéseket dicsérte a honvédelmi miniszter (képek)

Európa legkorszerűbbje lesz a Klapka-dandár három, most épülő szimulációs központja.

Kemma.hu

Dr. Benkő Tibor miniszter Tatára látogatott csütörtökön, hogy a helyszínen tájékozódjon a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál zajló beruházásokról és fejlesztésekről. A laktanyában kísérője volt Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, valamint Michl József, a város polgármestere.

Ahogy a honvédelmi miniszter fogalmazott, Tata pontosan megmutatja, hogy a honvédelmi haderőfejlesztési program mit jelent egy laktanyában.

− A laktanya minden zegzugát felújítjuk, újat alkotunk − utalt a 21. századi eszközökre is Benkő Tibor, kiemelve, hogy kiválóan felkészített, lojális, felkészített katonák szolgálnak a honvédségnél, és hogy az ilyen személyi állományhoz ilyen korszerű elhelyezési, technikai elhelyezés, felszereltség illik.

Mint mondta, a raktárbázist 2000 négyzetméteren alakítják most ki a tatai dandárnál, de kitért a kupolacsarnokra is, hiszen ez egy emblematikus helyszín az itt szolgált katonáknak. A 9000 négyzetméteres fejlesztés kapcsán a földszinten előadóterem, közösségi tér valósul majd meg, mellette pedig három olyan szimulációs központ, amelyek Európa legkorszerűbbjei lesznek. Ezek lehetőséget adnak majd a kiképzésre, felkészítésre, legyen szó például akár harckocsizásról vagy az önjáró lövegek használatáról.

Ahogy a honvédelmi miniszter fogalmazott, korszerű, modern honvédséget építenek, és a tatai laktanya is régi pompájában, de a 21. századi elvárásoknak megfelelően fog ragyogni így. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában