Fásítás

2022.03.21. 16:17

20 Nyírfát ültettek Pilisszentléleken

Hétfőn ültették el Pilisszentléleken azt a húsz nyírfát, melyeket a VárosFa Program keretén belül a MOL-Új Európa Alapítványtól kapott az önkormányzat.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A munkából Hernádi Ádám polgármester és Erős Gábor alpolgármester is kivette a részét, a politikusok Boldizsár Lóránt főkertész irányításával ültették el az utolsó példányokat. Erős Gábor elmondta: a városvezetés úgy döntött, hogy a pilisszentléleki bekötőútnál lévő, tavaly tavasszal kialakított parkolónál lenne a legjobb helye a fáknak.

Boldizsár Lóránt elárulta, hogy öt fajta közül választották ki a nyírfákat, mert azok jól viselik a kommunális körülményeket. Főkertészként felkarolná a falut, és a jövőben virágokat fognak ültetni a településen. Mint ismert, Pilisszentléleken forgatják A mi kis falunk című sorozatot, melynek hatására rengeteg turista érkezik, akik sokszor tilosban parkolnak. Az önkormányzat a parkoló kialakításával kívánta enyhíteni a problémát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában