Támogatásokban bíznak

2022.02.20. 11:10

Megújulhat a színházterem és a színpad is Bokodon

Több mint 200 milliós forrás kerülhet a településre a napokban benyújtott pályázatok pozitív elbírálása esetén.

W. Zs.

Forrás: beküldött

Jóllehet, még csak februárt írunk, de már most komoly fejlesztési koncepcióval büszkélkedhet a település vezetése. A hivatal munkatársai gőzerővel dolgoztak azon januártól, hogy a kiírt pályázati lehetőségekkel időben élni tudjanak. A remélt források három részből állnak: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, a Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium támogatásával épülhet-szépülhet tovább a település. 

– Pályáztunk ároktisztításra és csapadékvíz-elvezetőre. A Tátra, valamit a Száva utcában előre gyártott betonelemekkel tervezzük szabályozni az eső útját – nyilatkozta Csonka László polgármester, aki bízik a 100 milliós pályázati összeg sikeres elbírálásában. Ennél látványosabb fejlesztés várható a művelődési ház színháztermében, amely otthona csaknem minden települési programnak.

– Egyedül az akusztikailag megtervezett fali burkolóelemekhez nem kell hozzányúlni, azon kívül teljes felújításra pályáztunk. Csereérett minden szék, továbbá a színpadi burkolat is. Korszerű fény- és hangtechnikát szeretnénk, továbbá, az elképzelések szerint légkondicionált helyiség várja a további 160 fős rendezvények résztvevőit – részletezte a településvezető, aki minderre 50 milliós támogatást remél. 

Nem maradhat el az útfelújítás sem: a Magyar Falu Program kiírásának jóvoltából a 330 méteres Béke utca útburkolatát korszerűsítenék, és az orvosi rendelő kerítését újítanák meg.

Jelentős tartalék - Tervezik a József Attila utca aszfaltjának felújítási munkálatait is, amely belügyminisztériumi forrásból jön létre. Az előbb felsoroltakkal ellentétben ez nem 100 százalékos támogatottságú, a költségek 15 százalékát a települési büdzséből kell biztosítani. Ez esetben az általános tartalékból fedezik majd az összeget, egyebek mellett az óvoda parkolóbővítésén és a játszótér közvilágításán, valamint a tárház kerítés-felújításán kívül


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában