Helyi közélet

2022.02.24. 18:46

Megszavazták a megyei önkormányzat 2022-es büdzséjét

A csütörtöki közgyűlésen, a többség megszavazta a megyei önkormányzat 2022-es büdzséjét.

Petrik József

Forrás: Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

A megyei önkormányzat idei költségvetésről szóló rendeletével kapcsolatban – amely az elnöki és alelnöki javadalmazást is magában foglalja – az ellenzék kifogást emelte. Az elnöki javadalmazást elfogadták, ám az alelnökök számával – három alelnöke van az önkormányzatnak – most sem értettek egyet. Azaz nem a jövedelem emelésének mértékét nehezményezte az ellenzék. De így, vagy éppen ezért a rendelet ellen szavaztak.

Az alelnök, Romanek Etelka előterjesztését is támogatta a grémium. Ennek lényege, hogy a közgyűlés támogató partnerként csatlakozik, az Európai Unió Horizon 2020 forrásából támogatott rurAllure, „Vonzó vidék” projektjéhez. A vidéki múzeumok és kulturális örökségi helyszínek az európai zarándokutak mentén elnevezésű projekt konzorciumi partnere, a Mária Út Közhasznú Egyesület kereste meg a megyei önkormányzatot, hogy támogató partnerként csatlakozzon az „ügyhöz”. Ezzel hozzájárulva, a szűkebb hazánkat érintő zarándokutak mentén található örökségi emlékek ismertté tételéhez, népszerűsítéséhez. 

Az együttműködés keretében a Mária út, amely Mariazelltől Csíksomlyóig húzódik, része lehet a nagy zarándokútnak. A rurAllure Horizon 2020 projekt egy hároméves program, amely  Európa egyik legjelentősebb kulturális „összefogását” jelenti.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában