Fertőzöttek

2022.02.10. 14:26

Covid-tesztelő mobilkonténert adtak át Oroszlányban (Videó, fotók)

Péntektől már nem kell Tatabányára utazni covidos megbetegedés esetén az oroszlányiaknak. Tesztelésre alkalmas mobilkonténert adtak át a városban.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Csütörtökön délben hivatalosan átadták a város első, tesztelésre alkalmas mobilkonténerét az ápolási intézet alsó parkolójában. Az elmúlt időszakban rengeteg lakossági megkeresés érkezett egy városi mintavételi pontra. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője teljesítette a felmerülő igényeket, a Fidesz-KDNP frakció pedig biztosította hozzá a konténert, havi 300 ezer forintos bérleti áron.

A fent említetteken kívül jelen volt a tájékoztatón dr. Veres Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális vezetője is. Elmondta, mindig törekednek a lakossághoz közelebb vinni a egészségügyi szolgáltatást, jelen esetben a tesztelést. A vezető számokkal is alátámasztotta az elhangzottakat, kiemelte, hogy a járásban 1000 feletti mintavételt végeztek, akik eddig csak Tatabányán tudták elvégezni a vizsgálatokat.

– Háziorvosi beutaló után kilencven százalékban két napon belül megoldottuk a mintavételezéseket. Mostantól járványügyi és kényelmi szempontokból is sokkal kedvezőbbek lesznek az oroszlányi feltételek – zárta szavait dr. Veres Péter. A szakember hozzátette, hogy orrgaratból történik a mintavétel. A járványügyi előírásoknak megfelelően gyorstesztet végzünk, és annak pozitivitása esetén igazolt a covid-fertőzés.

További részleteket a 24 Óra február 11-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában