Vadak

2022.01.20. 07:00

Vaddisznó sétált az M1-es tatabányai felhajtóján - itt a Közút válasza

Vaddisznó sétálgatott az M1-es tatabánya-óvárosi felhajtóján január 19-én este.

Kemma.hu

Az állat a Budapest felé vezető oldalon, az út szélén sétálgatott olvasónk információja szerint. Mint elmondta, nagyon megdöbbent, amikor hirtelen a sötétben felbukkant a vaddisznó, amelyet ő maga kikerült ugyan, de azt már nem látta, a vaddisznó meddig volt jelen a sztrádán.

Az esetről megkérdeztük az út fenntartóját, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is. Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs igazgatója elmondta: az értesítés után ellenőrizték az adott szakaszt, de az állatot nem látták, amely vélhetően visszament az erdőbe.

Emellett az autósokat óvatosságra inti, mert előfordulhat, hogy a csomópontoknál állat sétálgat.

– A csomópontoknál nincs végig védőháló, így ott gyakorlatilag szabad a bejárás az állatoknak. Amennyiben a Közút tudomására jut, hogy egy vadállat, vagy kutya sétál a sztrádára, az illetékes mérnökség munkatársa végigjárja az adott szakaszt. Ha látja az állatot, akkor a Közút értesíti az területileg illetékes vadásztársaságot. Az állat befogása, esetleges kilövése rendőri biztosítás mellett történik – részletezte az eljárást Pécsi Norbert Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában