Emlékezés

2022.01.14. 14:32

Gyász: elhunyt a Gyermelyi tészta atyja, Bokros Zsigmond

Elhunyt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar legendás alakja, Bokros Zsigmond.

M. K.

Forrás: Beküldött

Soha ne mondd azt, hogy én ezt soha... Ezt tartotta a legjobb tanácsnak, amit valaha is kapott. Ennek szellemében élt, erre biztatott mindenkit. Jellemző rá, hogy amikor sikereinek titkáról kérdezték, nem a tudása jutott az eszébe: családját, barátait, munkatársait sorolta és az ősökből gyökerező magyar református hitet. 

Neve összeforrott szülőfalujával, Gyermellyel és a Gyermelyi tésztával. A helyi Petőfi téesz-elnöke volt 1987-től, majd a rendszerváltás után a ma már a tészta mellett a tojásáról és lisztjéről országszerte ismert részvénytársaság elnök-igazgatója, az elnökség tagja. Nyugdíjba vonulása után is kikérték a véleményét, számítottak rá a stratégiai tervezésben. 

A nyughatatlan, mindig jobbat akaró agrármérnök tanított a gödöllői Szent István Egyetemen, hobbija volt a szőlészet, a borászat, az olvasás mellett az utazás, a kirándulás. Bárhol járt a világban, egy hét után mindig visszavágyott, visszahúzta a szíve szülőfalujába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában