Tájékoztatás

2021.12.28. 17:24

Tata idén is nemet mond a szilveszteri tűzijátékozásra, de egy városrész kivétel

Az elmúlt évekhez hasonlóan Tatán idén sem lesz szilveszteri tűzijátékozás Tatán. Az érvényben lévő rendelet egy városrészt nem érint.

Kemma.hu

Fotó: Solymos Ákos

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy Tata idén is nemet mond a szilveszteri tűzijátékozásra. Ahogy írják, a képviselő testület 2018-ban szavazott arról, hogy a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásával megvédik az Öreg-tavon telelő vadludakat, vízimadarakat.

A rendelet értelmében Tatán november 1. és február 28. között nem lehet használni a 2-es és a 3-as besorolás alá eső pirotechnikai eszközöket, még szilveszterkor sem. Ez alól Agostyán mentesül, mert ez a városrész olyan távolságra van az Öreg-tótól, amely a hanghatások tekintetében már nem jelent veszélyt az itt telelő vadludakra.

Hozzáteszik, hogy az egyes pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék a nagyon alacsony kockázattal és elhanyagolható zajszinttel járó termék, pl: a tortagyertya, recsegő lepke, durranó borsó. A kettes pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék az alacsony kockázattal és alacsony zajszinttel járó termék, amelyet a szabadban lévő behatárolt területen való használatra szántak, pl: a római gyertya, röppentyű, tűzforgó, vezetőpálcás rakéta, szikraszökőkút, vulkán. A harmadik pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék pedig az a közepes kockázattal járó termék, amelyet a szabadban lévő nagy nyílt területen való használatra szántak, és amely zajszintje nem ártalmas az emberi egészségre pl: a magas hatóanyag tartalmú rakéták.

Arra kérnek mindenkit, hogy idén is tartsák be a rendeletet, vigyázzanak környezetükre, természeti értékeikre a tataiak és a Tatán ünneplők egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában