vetélkedő

2021.11.10. 20:28

Pénzügyi témában senki sem tudta felvenni a versenyt a komáromi széchenyisekkel (Fotók)

Tatán tartották a Játék-Kincstár pénzügyi vetélkedő megyei döntőjét, ahol a komáromi Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum lettek az elsők.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Szerdán délelőtt vette kezdetét a Piarista Rend-Házban a Játék-Kincstár megyei döntője. Az eseményen Dr. Vida Dóra, a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának a vezetője köszöntötte többek között Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Tavaszi Zsoltot, az Államháztartási és Pénzforgalmi Szolgáltatásokért Felelős Elnökhelyettesét és a további résztvevőket.

– Az esemény célja az, hogy mindenki számára tudatosuljon a pénzügyi ismeretek fontossága. Magyarországon az oktatási rendszer nagyon fejlett. Az iskolán kívüli és belüli oktatásnak két fontos ága van, s a fiatalok ismereteit ezen belül szemléletforálással lehet szélesíteni. Az egyik kiemelten fontos téma a környezetvédelem, azok a tevékenységek, amelyekkel fenntarthatóbbá tudjuk tenni hosszútávon is az életünket. E mellé zárkózik fel gyakorlatilag a pénzügyi szektor. Ez egy sokkal gyakorlatiasabb világ, ahol szintén olyan nélkülözhetetlen tudáselemek vannak, amelyek elengedhetetlenek az a mindennapokban – részletezte a közgyűlése elnöke.

– Azért is csatlakoztam fővédnökként a vetélkedőhöz, mert úgy látom, hogy ez a játék az említettekben segítséget nyújt. A versenyben két téma van fókuszban: a pénzügyi tudás bővítése, valamint a kincstár szolgáltatásainak a megismertetése. A banki ismeretek elengedhetetlenek, mivel ma már rengetegen használják a különböző applikációkat. Azért is fontosnak ezt a vetélkedő, mert a folyamatok mögé enged látni és a végeredményeken kívül az ahhoz vezető utat, valamint a miérteket is megmutatja – mondta Popovics György.

Megyénkből összesen öt csapat vett részt a vetélkedőn. Az első helyezést az SZC Széchenyi István Gazdasági és Informatikai Technikum diákjai zsebelték be, míg a másodikat a TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium növendékei, a harmadikat pedig az SZC Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnázium tanulói.

Személyesen találkoztak

A Magyar Államkincstár 2016-ban nagy sikerrel indította el a MobilKincstár szolgáltatás kiegészítő elemeként ezt a játék modult, mely 2019-től megújult formában, önálló applikációként mindenki számára elérhető. A vetélkedőn az ország középiskolás diákjai csapatversenyen tehetik próbára tudásukat a megújult applikációban online, a megyei döntőkben pedig személyesen mérkőzhetnek meg az öttagú csapatok. A döntőre Komáromból, Tatabányáról és Tatáról érkeztek tanulók a Piarista Rend-Házba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában