Fejlesztések

2021.11.24. 15:15

Orvosi rendelő, felújított kultúrotthon és óvoda érkezik jövőre Máriahalomra

Máriahalmon közmeghallgatás volt, ahol nem csak a zöldterületek karbantartásáról, de a jövére megépülő orvosi rendelőről is szó volt.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A törvényeknek megfelelően az ingatlantulajdonosok kötelezettsége a víz­elvezető árok, a járda, az áteresz, illetve az úttest és a lakóház közötti zöldterület karbantartása. Az árkokból kiszedett hordalékot az út mellé kell helyezni és az önkormányzat gondoskodik az elszállításról – hangzott el a közmeghallgatáson.

Murczin Kálmán polgármester kijelentette: a szűkös személyi állomány miatt olykor nehéz ellátni a faluban jelentkező feladatokat, ezért gyakran ő is kiveszi a részét a munkából, ha kell traktorra ül, vagy rakodógéppel avatkozik be. Lakossági kérésre felelve azt is mondta, hogy a téli időszakban, nemcsak az Árpád utcában, hanem a többi útszakaszon is igyekeznek megmetszeni a fákat és le fogják vágni a lelógó, zavaró gallyakat. A falu vezetője hangsúlyozta azt is, hogy a településen áthaladó főút a Magyar Közút kezelésében van, így hiába szeretnék, nincs lehetőségük a felújítására, illetve az úthibák javítására sem. Beszélt az éppen zajló pályázatokról is: az orvosi rendelőt jövő év elején adhatják át, a kultúrotthon felújításának első üteme szintén jövő év elején készülhet el, és szeretnének pályázni az óvoda belső korszerűsítésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában