szőny

2021.11.30. 21:00

Népi iparművész kézzel készített babái sorakoztak

A népművészet hete alkalmából nyílt kiállításon Hegyi Tiborné győri népi iparművész alkotásai voltak láthatók a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Körtvélyfáy Dina

Nem csupán a ruhákat, de a babákat is Hegyi Tiborné győri népi iparművész készíti. A fejüket papírmaséból, a testüket pedig drótvázra épülő textilből. A megnyitón a nyugdíjasklub tekintette meg a kiállítást, de a Színes Óvoda Maci csoportja is meglátogatta a tárlatot egy nappal később.

A Szőnyi Kulturális Egyesület és a megyei népművészeti egyesület minden novemberben megszervezi a népművészet hetét. Idén az óvodások a Komáromi láda kiadvány színező lapjain át ismerkedhettek meg a helyi értékekkel. A Duna népdalkör és a Napraforgók citerakör korábbi fellépéseiből videós összeállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a művelődési ház közösségi oldalán. Szombaton az intézmény udvarán népművészeti és kézműves termékekből nyílt kézműves piac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában