pályázat

2021.11.05. 16:18

Nem kell többé félni a csapadékvíztől: 80 milliót nyert vízelvezetésre Dad

Dadon a Széchenyi 2020 program keretében újították fel a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét.

W. Zs.

A dadi önkormányzat a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezető rendszerek rendezésére pályázott és nyert támogatást a TOP-os, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson. A beruházásnak köszönhetően a település alábbi területein történt beavatkozás: a Táncsics utca végén található lakóterületet érintő csapadékvíz egy új árokkal bekötésre került a Dadi-vízfolyásba, a Dózsa György út és a Sport utca egy részén pedig felújították a már meglévő árkot.

Az Ivó ér rész vízgyűjtőjén a Kossuth utcán és a Badacsonyi utcán új csapadékvíz-elvezetés épült, illetve felújították a már meglévő árokszakaszokat. A TOP-os projekt keretében összesen 3397 méter árok rekonstrukciója, építse történt meg, mely az Ívó patak völgyébe vezető utcák esetében a patakba történő bekötéssel lehetővé teszi a csapadékvíz kártétel nélküli elvezetését.

A 80 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével létrejött fejlesztés eredményeként javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetőbbé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg. A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában