Szja

2021.11.05. 18:10

Csaló e-mailek lepték el az adójukat visszaigénylő családokat

Egyre gyakoribb az adathalászat, most hamis e-mailekkel próbálják kicsalni adataikat, a személyi jövedelem adójukat visszaigénylő családoktól.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében felhívja mindenki figyelmét arra, hogy ők sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kérnek adatokat adó-visszatérítés céljából. Már korábban írtunk róla, hogy elérhetővé vált az Szja-visszatérítés és ezzel egyetemben az adathalászok is. Csaló e-mailek próbálják kicsalni a címzettek bizalmas adatait a NAV nevében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal arra kér mindenkit, hogy az ilyen üzenetekre senki ne küldjön választ.

– Már több tájékoztatóban hangsúlyoztuk, hogy az szja-hoz szükséges adatokat (bankszámlaszám vagy postai cím) kizárólag a VISSZADO nevű nyilatkozatban várják. Ehhez a nav.gov.hu Szja-visszatérítés felületét kell használni. Az online kitöltés KAÜ-azonosításhoz (Ügyfélkapu, e-személyi vagy részleges kódú telefonos azonosítás) kötött. Az Általános Nyomtatványkitöltővel készített vagy a papíralapú változatban sem kell semmilyen bizalmas kódot megadni – adott tájékoztatást Doktor Imre Zoltán, sajtóreferens.

Az Szja-visszatérítéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekről és válaszokról már mi is írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában