megemlékezés

2021.11.06. 08:34

Covidban elhunyt egészségügyi dolgozók emlékére ültettek fákat Tatabányán

Péntek estétől két gömbkőris emlékeztet a koronavírus-járvány orvos- és egészségügyi dolgozók áldozataira a Jubileum Parkban, a szökőkútnál.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az emlékfaültetéssel egybekötött megemlékezés az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói kamara megyei szervezete, valamint a szervátültetettek megyei képviselői szervezésében jött létre. Az eseményen részt vettek az egészségügyben dolgozók, valamint a családtagok és a tisztelettel adózók mellett Hajdu Ferenc választókörzeti képviselő is.

Dr. Molnár Enikő, az orvosi kamara megyei elnöke szólt a két éve megjelent ellenségről, a tavaly március 4-én hazánkban is regisztrált világjárványról, majd az első tatabányai áldozatáról. Kiemelte: nyilvántartásuk szerint eddig 14 háziorvos, 23 kórházi orvos, 20 ápoló és asszisztens, 8 mentős bajtárs, 3 betegszállító és gyógyszertári dolgozó, valamint két laboratóriumi dolgozó veszítette életét az országban. Végül az elültetett csemeték köré, valamint a márványtáblák mögé mindenki elhelyezhette az emlékezés virágait és a mécseseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában