Zöld

2021.11.24. 18:55

A Bridgestone interaktív órákat tartott környei diákoknak a környezettudatosságról

A tatabányai Bridgestone-gyár olyannyira fontosnak tartja a zöld szemléletet, hogy interaktív órák órákat tartott az egyik környei általános iskolában.

M. K.

A tatabányai Bridgestone-gyár olyannyira fontosnak tartja a zöld szemléletet, hogy interaktív órák órákat tartott az egyik környei általános iskolában.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Minden nap más zöld téma került fókuszba egy héten át a tatabányai Bridgestone-gyárban. A gumiabroncsgyártó célja a programmal elsősorban a munkatársak tudatosságának és elkötelezettségének növelése a fenntarthatóság iránt. A rendezvény része volt az is, hogy néhány bridgestone-os kolléga a környei általános iskolában tartott interaktív órákat a környezet megóvásának fontosságáról.

Egy környei általános iskolában tartott interaktív órákat a zöld szemléletet népszerűsítve (Fotó: beküldött / 24 Óra)

A Bridgestone globálisan is kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a fenntarthatóságot. Európában minden dolgozója számára webináriumokat szervezett a zöld szemléletről, hírleveleket, edukációs posztokat készített, a hazai gyár pedig kvízt is indított. Egyéni lehetőségeket bemutató plakátokat is helyeztek ki a gyár területén.

– A Bridgestone zöld céljai nem ismeretlenek a munkavállalóink számára, hiszen évről évre fenntarthatóbbá tesszük a fejlesztési, beszerzési és gyártási folyamatainkat. Ennek eredményeként a termékeink is egyre fenntarthatóbbak. Ugyanakkor úgy érezzük, igazán csak akkor tudunk nagy lépéseket megtenni, ha egyéni szinten is igyekszünk úgy cselekedni, gondolkodni, hogy megóvjuk a bolygót a jövő generációi számára – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A negyedikesek és a nyolcadik osztályosok hallgathatták meg az előadásokat (Fotó: beküldött / 24 Óra)

A Fenntarthatósági héten szóba került a műanyaghasználat és hulladékok keletkezésének csökkentése, az energiagazdálkodás, a környezetkímélő közlekedés, a mindennapokban hasznos zöld tippek, a vízfelhasználás csökkentése és a talajszennyezés elkerülése. A Bridgestone szakemberei fenntarthatósági csoportfoglalkozást tartottak a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Ezúttal a negyedikesek és a nyolcadikosok interaktív órán vehettek részt. Azért, hogy ne csak ilyen rövid ideig ismerkedjenek a témával, az interaktív órákra plakátokkal és kvízzel készült a cég. A helyes válaszokat adókat száz újrahasznosított anyagból készült tornazsákkal ajándékozta meg a Bridgestone.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában