Magyar Honvédség

2021.10.19. 10:00

Visszatért a tatai laktanyába a neves, egykori parancsnok

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár hadműveleti és kiképzési beosztásában szolgáló katonák közös faültetéssel és egy különleges előadással tartottak állománygyűlést.

Sz.D.K.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár hadműveleti és kiképzési beosztásában szolgáló katonák közös faültetéssel és egy különleges előadással tartottak állománygyűlést.

Forrás: honvedelem.hu

Közös faültetéssel és egy igazán különleges előadással színesítették állománygyűlésüket az MH 25. Klapka György Lövészdandár állományában hadműveleti és kiképzési beosztásában szolgáló katonák. A rendezvény kiemelt vendége Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes volt.

Lőrincz vezérezredes a Magyar Honvédség parancsnokaként vonult nyugállományba. 1979 és 1985 között, még vezérőrnagyként a tatai székhelyű 11. Harckocsi Hadosztály parancsnokaként szolgált. A tatai katonáknak sok évtizedes múltra visszatekintő sikeres katonai pályafutásának állomásairól, kihívásairól beszélt. Előadásában kiemelte azokat az időszakokat, amelyek a legnehezebbek voltak, különös tekintettel az új alegységek felállítására és azok kiképzési rendszerének létrehozására, amelyek a rendszerváltás előtt és azt követően eltérőek voltak, de ugyanolyan alapkövetelményekkel kellett megvalósítani a hatékony működés érdekében.

A dandár katonái fát is ültettek (Fotó: honvedelem.hu)

Számos hadtörténelmi példára is visszatekintett beszédében, rámutatva a hadműveleti feladatrendszer sajátosságainak összehasonlítására a jelenkor és a régmúlt között. Az előadás célja elsősorban az volt, hogy átadja azokat a rendszeresítési és haderő-szervezési tapasztalatokat, amelyeket katonai pályája során szerzett. Simai István alezredes, a tatai dandár hadműveleti főnöke az előadást megköszönve emléklapot adott át a vezérezredesnek a dandár hadműveleti és kiképzési területén dolgozó állománya nevében – írja a honvedelem.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában