Szeretet

2021.10.20. 13:00

Szívekben gyűlnek a kis kupakok

Jótékony célra gyűjtik a különféle kupakokat a különböző pontokra kihelyezett szívekben, és évről-évre sikeresebb ez a kampány.

W. Zs.

A kupakok jönnek-mennek, ha betelik, ürítik a gazdái, és jöhet a következő sereg flakonzáró alkalmatosság. A kupakgyűjtő szív kezdeményezés annak idején Dániából indult el hódító útjára, ma már számos magyarországi, illetve megyénk- valamint a járás településein belül is megtalálható efféle utcaholmi. Az ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjának kupakja mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is. Ahogy akár a fogkrémes tubus teteje is jöhet.

A felvásárlócégek kilo­grammonként fizetnek a kupakokért, információink szerint legalább harminc-negyven-ötven forintot, persze ez első hallásra nem sok, de hát: sok kicsi sokra megy. Gyakran karitatív célokra fordítják a gyűjtők az összeget. A kupakgyűjtés ilyen módja ráadásul egy érdekes-izgalmas utcadísze a fogadó településnek. Kecskéden minden tanévben más jótékony célra ajánlják fel a jótékony összeget, amit a 2021/22-es tanévben Sánta Zsófia kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában