elismerés

2021.10.26. 20:01

Rangos díjat kapott a tatabányai orvosigazgató és az esztergomi főgyógyszerész

A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át.

Kemma.hu/MTI

Ernyey Zoltán orvosigazgató, osztályvezetõ fõorvos átveszi a miniszteri elismerõ oklevelet Rétvári Bencétõl

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére – mondta az emberi erőforrások minisztere október 26-án kedden Budapesten, egészségügyi szakmai díjak átadásán.

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket. A miniszter kiemelte: a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként – kastélyában kórházat kialakítva – ingyenesen gyógyította a rászorulókat.

A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát. Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman miniszteri elismerő oklevelet vehettek át.

Ernyey Zoltán, a tatabányai Szent Borbála Kórház Központi Irányítás, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának orvosigazgatója, osztályvezető főorvosa miniszteri elismerő oklevelet vett át Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkárától.

Ernyey Zoltán orvosigazgató, osztályvezetõ fõorvos átveszi a miniszteri elismerõ oklevelet Rétvári Bencétõl (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Pro Sanitate díjat kapott Barkócziné Zsuk Irén, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház intézeti főgyógyszerésze.

Barkócziné Zsuk Irén fõgyógyszerész átveszi a Pro Sanitate díjat Kásler Miklóstól (: Balogh Zoltán / MTI)

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Borka Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszék, Országos Korányi Pulmonológiai Intézetének főiskolai tanársegéde, gyógytornásza és Balog István, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza – Neurológiai Osztályának főorvosa.

Pro Sanitate díjat kapott Bábiczky Ágnes, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház – Kardiológiai Rehabilitációs Egység részlegvezető főorvos és Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója. Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Hajduk Krisztina, az Istenhegyi Géndiagnosztika Centrum szülész-nőgyógyásza, humángenetikus szakorvosa, osztályvezetője és Csiki Zoltán orvos, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház főigazgatója és Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában