évforduló

2021.10.11. 10:49

Nagykorúvá válását ünnepelte Bábolna

Tizennyolc esztendeje vált várossá Bábolna. A jeles évfordulón több elismerést is átadtak azoknak, akik ez idő alatt sokat tettek a településért.

Körtvélyfáy Dina

A díszpolgári címet Farkas Gábor rendőr dandártábornok (balról a harmadik), megyei rendőrfőkapitány érdemelte ki

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– Tizennyolc esztendővel ezelőtt jól döntöttünk – mondta dr. Horváth Klára polgármester köszöntőjében. – Bizonyítéka annak, hogy várossá válásunkkal semmit sem veszítettünk, de mindent elnyertünk, ami az adottságainkból tellett. Bizonyítéka annak, hogy az itt lakók és a nálunk otthonra találók egyszerre élhetnek a városi létforma, és a vidéki életmód kínálta lehetőségekkel.

A polgármester dr. Bolehradsky Szilveszternek, Komárom volt rendőrkapitányának is köszönetet mondott, akivel nyolc éven át dolgoztak együtt. Októbertől azonban a kapitány Oroszlányban folytatja szolgálatát.

A díszpolgári címet Farkas Gábor rendőr dandártábornok (balról a harmadik), megyei rendőrfőkapitány érdemelte ki (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

Ezt követte az elismerések átadása. A díszpolgári címet Farkas Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány érdemelte ki. Farkas Gábor Bábolnán született, Győrben kezdte meg rendőri szolgálatát, majd 2013-ban került megyénkbe. 2002-ben a belügyminisztertől aranygyűrű emléktárgyat kapott, ebben az évben pedig Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is átvehetett.

Egy magánszemély és egy cég is elnyerte a Bábolnáért Emlékérmet. Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét díjazták, aki 1987-ben költözött Bábolnára, azóta aktívan részt vesz a település életében. Lelkes támogatója a sportéletnek, a gyermekfocinak. Ugyanezt az elismerést kapta meg a T-Kopiker Kft., amelynek ügyvezetője Koppendorfer Tamás. A társaság főként fuvarozással foglalkozott, majd telephelyet vásároltak, így lehetőségük adódott új raktárcsarnok építésére is. A bővülő szolgáltatások mellett folyamatosak beruházásaik, a régi malomépületet és környezetét is felújították. A társaság fontos szempontja a szép, rendezett, élhető környezet kialakítása.

Összetartóak a helyi közösségek

Két szervezet is Bábolna Városáért kitüntetést vehetett át. A hetvenéves múltra visszatekintő Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde közössége, amely összetartó nevelőtestületet alkot, egységes nevelési elveket és gyakorlatot követ. A Tiamo Modern Tánccsoport 1997-ben alakult, az első csoportok egyikének tagja lett Lajos Henriett, jelenlegi vezető. 2006-ban a magyar bajnokságon második helyezést értek el, így kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra, ahol negyedikek lettek. Szeptemberben önálló egyesületként folytatják munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában