Százszorszép

2021.10.10. 15:30

Mozgássérültek örömtánca és megannyi megható pillanat a tatabányai fesztiválon (Fotók)

Nyolc arany, tizenhárom ezüst és öt bronz minősítést osztottak ki a Léleksegítő Alapítvány által szervezett Százszorszép Fesztiválon a Vértes Agorájában. Az ország különböző pontjaiból érkező amatőr előadók megható és megindító pillanatokkal ajándékozták meg a közönséget és a zsűrit.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Pápáról, Balatonfüredről is érkeztek amatőr előadók az Adamecz László által életre hívott Százszorszép Fesztiválra. A tavaly fennállásának harminc éves évfordulóját ünneplő Léleksegítő Alapítvány születésnapi sorozatának záróeseményén csaknem harminc produkciót láthatott a közönség, amelyeket az oroszlányi Silhouette Balett táncosainak műsora vezetett fel.

A megnyitón Szücsné Posztovics Ilona üdvözölte a különféle fogyatékossággal élőket, majd a legifjabb és a legidősebb fellépőnek nyújtott át egy csokor virágot. A fővárosból érkező 11 éves Károly Kinga zongorázott, a tatabányai Szent Teréz Idősek Otthona lakója, a 87 éves Junger Lászlóné verselt.

Péntek Szilveszter, az alapítvány elnöke üdvözölte a zsűrit: Mikolasek Zsófia drámapedagógust, a megyei könyvtár igazgatóját; Marczin Szilviát, a Szent Teréz és Szent Margit Idősek Otthona szakmai vezetőjét, valamint Molnár Tamás zenészt, valamint a jelnyelvi tolmácsként közreműködő Németh Dénesnét, és a nap moderátorát, Figeczky Bence színművészt, aki egy korábbi darabban hihetetlen empátiával formált meg egy autista fiút.

Számtalan megható és megindító pillanat jellemezte a napot, ahol önkéntesek tucatjai segítették a fogyatékkal élőket. Az eredményhirdetés a budapesti Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes produkciójával indult, majd a zsűri értékelése után adták át a minősítő okleveleket. A nap zárásaként a Baltazár Színháznak tapsolhatott a tatabányai közönség és a fesztivál résztvevői.

További részletek a 24 Óra október 11-i számában olvashatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában