ivóverseny

2021.10.01. 14:00

Mindent elnyelő szomjas torkok: 11 másodperc alatt csúszott le a liter sör Tatán

Aki szereti a sört, annak meg sem kottyan egy liter. Ha azonban mindezt a lehető legrövidebb idő alatt kell meginni, akkor az már kihívás a javából. Öt vállalkozó is akadt a nemes feladatra a minap az egyik tatai hamburgerező első ivóversenyén.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

– Ment ez már jobban is! – így értékelte teljesítményét a leggyorsabb versenyző, mielőtt asztalra csapta volna az egy literes, üressé vált söröskorsót. Csupán tizenegy másodpercre volt szükség, hogy a dobogó legfelső fokára jusson és két rekesz sörrel a kezében térhessen haza a győztes. Ez volt a tatai hamburgerező első sörivó versenyének mérlege.

A vasárnapi megmérettetésre öten vállalkoztak: Ábrahám Dávid, Barabás István, Komáromi Máté, Nagy Balázs és Piller Gábor. Miután a fiatalemberek szép sorjában felsorakoztak az asztal elé, a pincérek rövidesen hozták is az egy liternyi folyékony kenyeret. Ha már ételről esik szó, két jelentkező neve bizonyára ismerős lehetett a bisztróban, hiszen évente részt vesznek a burgerező hasonló kaliberű versenyén, csak annyi a különbség, hogy ott az ivás helyett az evésé a főszerep.

Öten vállalkoztak az 1 liter sör elfogyasztására (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Aztán elindult a stopper, mohó kortyolások váltották a néma csendet. Volt, akinek hamar meggyűlt a baja a folyadék hőfokával, és nem esett túl jól a 6 fokos cseh remek utolsó néhány decije. De volt más érdekesség is: az egyik versenyző már jó előre bemelegített, és egy pohár meggysörtől szerzett kellő motivációt. Olyan nevező is akadt, aki komótosan kortyolgatta a szénsavas nedűt. Nála inkább az élvezeti érték volt nagy, mintsem a gyomor, ami hamar befogadná a sört.

A kellemes őszi idő is hozzájárult, hogy a versenyzőknek ne legyen okuk a panaszra, külön jólesett nekik a hűsítő, pláne 25 fokos melegben. Azért a szénsav megtette a magáét. Hiába a legjobb időt futott versenyző, kapkodott a levegő után a verseny végén. Majd ahol befolyt a sör, ugyanott távozott is.

Rohamtempóban fogytak a kortyok a korsóból (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Komáromi Máté lett az első, aki Kömlődről érkezett. Elmondása szerint 6 másodperc a rekordja, éppen ezért nem volt túl felhőtlen a mosolya, miközben átvette nyereményét. A két rekesznyi finomság mindenesetre jól jön a háznál. Egyrészt, mert nagyon szereti a sört, másrészt egy pillanatig sem kell félteni, mindig talál valamilyen apropót az ünneplésre. A második csaknem 15, a harmadik 16 másodperc alatt fogyasztott.

Az első helyezett 11 másodperc alatt verte be a liter sört (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

A harmadik helyezett – Barabás István – törzsvendégnek számít, ráadásul hamburgerevésben is bizonyított már: megszerezte az első és a második helyet is, így összességében minden típusú érmet elhozott már Csicsai Csabáéktól. Nyereménye egy partyhordó lett, az ezüst­érmes pedig egy rekesz sört kapott. És rögvest egy meghívásssal is gazdagodott a Bacon Burger második sörivó versenyére a jövő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában