szakács

2021.10.01. 19:59

Jól teljesített a Platán tehetsége az ifjúsági vb-n

Soulard egész kacsa, articsóka, kaviár, a csiga, vénuszkagyló, vörös rizs, cékla, csokoládé, és skorpióhal adta fel a leckét a Platán ifjú szakácsának.

K. D.

Kiválóan teljesített a Chaine de Rotisseurs gasztronómiai versenyen a tatai Platán étterem fiatal tehetsége, Szabó Kevin, aki a rangos megmérettetésen negyedik helyen zárt, míg a vele versenyző másik magyar szakács második. Az idén két versenyző is részt vehetett a vidalon, ugyanis a tavalyi verseny elmaradt. A 2020-as év magyar győztese Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem) volt, a 2021-es évé pedig Szabó Kevin (Platán étterem).

A nemzetközi mezőny igen erősnek bizonyult, ott volt többek között Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Norvégia, Belgium, Ausztria, Egyesült Államok, de érkeztek Dél-Afrikából is.

A Chaine de Rotisseurst a világ legrangosabb szakács­iskolájában a híres Le Cordonbleu-ben tartották. Levente és Kevin egy előre nem ismert, úgynevezett „fekete doboz” alapanyagaiból dolgozott. Nyolc és fél órájuk volt arra, hogy négy személyre háromfogásos menüsort készítsenek. A titkos doboz tartalma idén a soulard egész kacsa, az articsóka, a kaviár, a csiga, a vénuszkagyló, a vörös rizs, cékla, csokoládé, és a skorpióhal voltak. Az elkészült ételeket a tizenkét tagú, nemzetközi szaktekintélyekből álló konyhai és kóstoló zsűri bírálta el. A magyar csapat vezetője Novák Iván, Barka Áron és Kovács Lázár volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában