Játszótér

2021.10.06. 10:28

Gumiból lesz és már készül az új burkolat a tatai játszókertben

A tatai Jázmin utcai iskola udvarán lévő Máltai játszókert új, biztonságos burkolatának legfelső rétege színes lesz, és egy virág is díszíti majd.

Kemma.hu

A tatai Jázmin utcai iskola udvarán lévő Máltai játszókert új, biztonságos burkolatának legfelső rétege színes lesz, és egy virág is díszíti majd.

Forrás: Facebook

Fotó: Tata Város

A játszókertet, amely most új burkolatot kap, még 2015 nyarán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja és Tata Város Önkormányzata támogatásával alakították ki, miután korábban Borsó Tibor még tatai önkormányzati képviselőként felvetette az ötletet. A fejlesztés célja az volt, hogy gyermekfelügyelettel is ellátott szabadidős játéktér jöhessen létre az iskola udvarán.

Rigó Balázs alpolgármester elmondta: az önkormányzat minden évben támogatja a játszókert működtetését (Fotó: Tata Város / Facebook)

A játszókert azóta beépült a Jázmin Iskola mindennapjaiba, tanítási idő után pedig bárki látogathatja, a gyermekek számára a Szeretetszolgálat biztosítja a felügyeletet. A burkolat kialakítása kapcsán a helyszínen rendezett sajtótájékoztatóján Rigó Balázs alpolgármester elmondta: – Az önkormányzat a játszókert működtetéséhez, fenntartásához minden évben pénzügyi támogatást biztosít a Máltai Szeretetszolgálat Tatai Csoportjával kötött együttműködési megállapodás keretében. Emellett már korábban megszületett az az igény, hogy egy biztonságos, modern gumiburkolat váltsa fel a homokos talajt.

A kivitelezést az önkormányzat saját költségvetési forrásból biztosítja, az új burkolatot 270 négyzetméteren 12,5 millió forintból alakítják ki. A modern gumiburkolat színes felső réteget kap majd, amelyet többek között egy jázmin virág fog díszíteni. A Jázmin utcai iskola egyébként tavaly jelentős fejlesztésen esett át: a Tatabányai Tankerületi Központ projektjének köszönhetően 2020 őszére épületgépészeti, villamossági és akadálymentesítési munkákat végeztek el, melyek nyomán megszépült az intézmény. Burkolatot és nyílászárót cseréltek, egy új csoportszobát alakítottak ki, akadálymentesített feljárót és mosdót építettek.

Már korábban megszületett az igény, hogy gumiburkolat váltsa fel a homokos talajt a tatai Jázmin utcai iskola udvarán (Fotó: Tata Város / Facebook)

A projekt keretében pár hónappal később egy rekortán borítású sportpályát is kialakítottak az udvaron, ami mellett a körzetben további sportos fejlesztések is zajlottak a közelmúltban, hiszen a Bacsó Béla úti lakótelepen 2018-ban átadtak egy „C” típusú sportparkot, majd ezt követően egy új műfüves grundpályát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában