kezdés

2021.10.05. 07:25

Dunaalmási ovi-ügy: érzelemdús, kettős hangulatú reggellel indult a hét

Kettős érzései voltak hétfő reggel az embernek a Kék Duna Óvoda környékén. Ki vidáman, ki megszeppenve érkezett ide, a sokszor tapasztalható nagy sürgés-forgás azonban annyira nem volt jellemző.

Szűr Annamária

Kettős érzései voltak hétfő reggel az embernek a dunaalmási Kék Duna Óvoda környékén. Ki vidáman, ki megszeppenve érkezett ide...

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Mint ismert, az elmúlt napokban annyira eszkalálódott a helyzet a dunaalmási intézményben, hogy a gyerekek harmadát már elvitték, többen pedig felmondtak. Hétfőn így egy-egy új óvónő, dajka és pedagógiai asszisztens várta már az ovisokat. Valamint az ajtóban Maraszin Mónika intézményvezető és Ollé Árpád polgármester.

Az ügy előzménye, hogy mintegy 30 szülő elégedetlen volt az új vezetéssel, majd miután egy óvónőt gyermekbántalmazással megvádolva kirúgott az új vezetés, szolidaritásból többen felmondtak. A szülő, akit nem tájékoztattak arról, hogy a gyerekét sérelem érte, ráadásul olyan napon, amikor külföldön nyaraltak, információink szerint a rendőrséghez fordult az esetet tisztázandó.

Volt aprótalpú, aki hangos „sziaaaa, jó reggelt” kiáltással üdvözölte az ajtóban várakozókat, de akadt olyan szülő is, aki kifelé azt mondta, hogy olyan cukormázas volt az egész. Információink szerint egyébként az új dolgozók közül egy korábban a tatai Bartók-oviban dolgozott, másikuknak pedig a gyermeke is a Kék Dunába jár.

– Hál’ Istennek, alkalmazkodó a gyerek, bement, de idegen volt számára picit a helyzet. Máris megváltoztatták például a csoport nevét. Anno volt Csipet-csapat, Katica és Manócska, aztán a Katica Alma lett, most meg van Mazsola. Mi szülők ezt nem akartuk – mesélte Orosz Gabriella, aki kisfiát kísérte az oviba. Korábban a Kemma.hu-nak már elmondta: mivel a környékbeli férőhelyek beteltek, egyelőre marad itt a gyermeke.

– De nincs az a családias hangulat az oviban, ami eddig volt, olyan más... – sóhajtott fel az anyuka, hozzátéve, hogy az új dolgozok kedvesek voltak, bemutatkoztak.

Tényleg kettős érzése volt kicsit az embernek, a kint elkámpicsorodó édesanya szavai után alig néhány pillanattal már vidám „sziasztok hercegnők” felkiáltás hallatszott ki a dunaalmási óvoda egyik ablakán. Ottjártunkkor néhány szót váltottunk a polgármesterrel és az óvodavezetővel is. Utóbbi, ugyanúgy, mint az önkormányzat, a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szeretne nyilatkozni.

A családias szellem a cél

Dunaalmás honlapján elérhető az új óvodavezető pályázata is, amely alapján megbízták őt az intézmény irányításával. Ebben többek között arról írt, hogy célja egyéni arculatot adni az óvodának, a kommunikációt segítendő honlapot is szeretne, de azt is kiemelte: család és gyermek nélkül nincs óvoda. Ő pedig családias szellemű óvodát szeretne kialakítani itt.

A polgármester és a városvezető egy korábbi, szülőknek címzett, közösen jegyzett levélben egyébként kiemelte: számukra továbbra is fontos, hogy a faluban olyan óvoda működjön, amelyben kiegyensúlyozott, felkészült, boldog gyerekeket nevelnek, és hogy a pedagógiai programja alapján folytatják az oviban a szeptember elején megkezdett munkát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában