magyarok kenyere

2021.10.21. 17:00

Bő 9 tonna búzát gyűjtöttek a megyei gazdák

Tatán, a diákotthonban ismertették az idei, Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program megyei eredményeit.

Kemma.hu

A Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonó, Magyar Örökség díjas kezdeményezésben szűkebb hazánkban az idén összesen 78-an adományoztak (ebből 67 természetes és 11 jogi személy), összesen 9 ezer 205 kilogramm búzát, továbbá hárman ajánlottak fel pénzbeli adományt összesen 200 ezer forint értékben. Az idei évben a tavalyinál többen és több búzát adományoztak. 2020-ban 6 ezer 350 kiló búzát 65-en ajánlottak fel, és ketten 52 ezer forintnyi pénzadományt ajánlottak fel. Az idei gyűjtésben oroszlánrészt vállalt Antal Mihály, Gulyás János, Szentirmay Károly, az Ászári Mezőgazdasági Zrt., Vitáris Etelka, valamint a Komáromi HÍD Szövetkezet.

Mint megtudtuk, az idén a búzát a GoodMills Magyarország Kft komáromi malmában őrölték meg, 5 ezer 525 kiló liszt készült így el, amit 221 zsákba porcióztak ki. Ezeket 11 megyei intézmény között osztották ki. Kapott a lisztből az Ácsi Szociális Alapszolgáltatási Központ, a Dunaalmás Református Szeretet Ház, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Speciális Gyermekotthoni Központja Esztergomban, a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ, Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Általános Iskola Oroszlányban, a Kéz a Kézben Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, vagyis a tatai diákotthon, a Nagyigmándi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a kisbéri Őszi Napfény Idősek Otthona, a nyergesújfalui Szent Mihály Idősgondozási Központ, a süttői Szépkorúak Idősek Otthona, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Család és Gyermekjóléti Központja, valamint az esztergomi Temesvári Perbált Ferences Gimnázium és Kollégium.

Az eseményen részt vett Michl József, Tata polgármestere, dr. Szabó Balázs, a Magyarok Kenyere Program projektvezetője is, valamint Dr. Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, a Magyarok Kenyere Alapítvány kuratórium tagja is. Michl József a gazdák munkáját, az ajándékozók szeretetét köszönte meg, míg dr. Szabó Balázs azt hangsúlyozta, hogy az adományozásokkor válik kézzelfoghatóvá a tevékenységük eredménye. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a gazdák adakozókedve egy évtizede töretlen. A megjelenteknek a házigazdák műsorral kedveskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában