pályázat

2021.10.31. 14:34

Az Év Turistaháza versenyben 7. lett az Agostyáni kulcsosház

Címkék#turistaház

Erős versenyben dőlt el, hogy 2021-ben mely építmények kapják az Év Turistaháza és az Év Kilátója címet. Az Agostyáni kulcsosház 474 a szavazattal a 7. helyen végzett.

Kemma.hu

 

A hetedik helyig juttatták el a közönségszavazatok 2021-ben az Év Turistaháza versenyben az Agostyáni kulcsosházat. Az Aktív Magyarország szavazásán az Év Kilátóját is kiválasztották. A Bölömbika-kilátó lett a nyertes.

Az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatokra a nagyközönség küldhette be kedvenceit. A több tucat beküldött kilátó és szálláshely közül pedig szakmai zsűri választotta ki a 10-10 legjobbat, az aktív turisztikai szempontból kiemelkedőeket.

Nem véletlenül került az élmezőnybe (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Az élmezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű házak és kilátók kerülhettek be. Olyanok, amelyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek. A pályázat nem titkolt célja a természetjárás népszerűsítése volt.

A kilátók versenyére összesen 17453 szavazat érkezett. Az Év Kilátója pedig 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett. Az Év Turistaháza címet az Országos Kéktúra útvonalán fekvő Szelcepuszta turistaszálló nyerte el 1139 szavazattal. Nem is csoda, hiszen a minden irányban több mint hat kilométernyi erdővel körülvett szálláshelyen csak a madárének és a fák susogása töri meg a csendet az Aggteleki-karszt erdeiben.

Az Év Turistaháza 2021:

Szelcepuszta turistaszálló – 1139 szavazat

Szalajka-ház – 952 szavazat

Pohánka vendégház – 701 szavazat

Somoskőkőújfalui Kirándulóközpont – 670 szavazat

Százesztendős Révészház Apartman – 586 szavazat

Gyopár Kulcsosház – 533 szavazat

Agostyáni kulcsosház – 474 szavazat

Roth Turistaház – 451 szavazat

Anna vadászlak – 352 szavazat

Ivánka Szálló – 230 szavazat

Az Agostyáni kulcsosház a turistaházakra leadott 6088 szavazat 12 százalékát zsebelhette be. A megmérettetést és az Aktív Magyarország Facebook oldalát érdemes lesz figyelni 2022-ben is, hiszen akkor is a közönség segítségével választják majd ki az év kedvenc kerékpárútját, turistaházát és kilátóját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában