beruházás

2021.10.12. 20:00

Átadták a több mint 100 millióból megújult komáromi buszpályaudvart

Több mint 100 millió forintból újult meg a komáromi autóbuszpályaudvar. A határon átívelő pályázat segítségével elektromos busz is közlekedik a két Komárom között.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– A felújítás egy interreges projekt része, amelynek keretein belül a zöld szellemiséget, és a modern tömegközlekedési infrastruktúrát alakítjuk ki – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Arról is beszélt, nemrégiben adták át a BYD-ben gyártott elektromos buszt, amely Észak- és Dél Komárom között szállítja az utasokat. A pályázat keretében az észak-komáromi pályaudvar is megújult.

Több mint 100 millió forintból újult meg a buszpályaudvar (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A polgármester azt is hozzátette, ráfért a környékre a fejlesztések sorozata. A közelmúltban készült a Szivárvány Óvoda játszóudvara, előtte pedig a nonprofit szolgáltatóházat adták át. Emellett a katolikus óvodások is új épületben nevelkednek ettől az esztendőtől kezdve. A városi buszmegállókba informatív okospanelek kerülnek, amelyekről az utasok friss és aktuális információkat kaphatnak a járatokról. A projektben fejlesztették az intelligens, határon átnyúló közlekedési rendszereket, kialakították a határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatásokat. A beruházás több mint 100 millió forintból valósult meg.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, Komáromnak a járás székhelyeként a helyieknek és a térség településeiről érkezőknek is magas színvonalú közszolgáltatást kell nyújtania. Sok diák, és dolgozó felnőtt utazik busszal nap mint nap, így aztán nem mindegy, milyen állomás várja őket. Kiemelte az okostelefonokon elérhető utazásszervező alkalmazásokat is, amelyeket a fiatalok előszeretettel használnak. Az elektromos buszgyártás fontosságát is hangsúlyozta, a komáromi ipari parkban található BYD üzem készülő buszokra is egyre nagyobb igény van.

További részleteket a 24 Óra október 13-i számában olvashatnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában