siker

2021.10.11. 15:40

A kisbéri diák meséje az ország legjobbjai közé került

A kisbéri Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, Szabó Jázmin rovarokról szóló meséje 900 történet közül került be a legjobb 70-be.

R. V.

Forrás: Beküldött

Az Agrárminisztérium a 2021. évi föld napja alkalmából „Mesék a Zümmögő birodalomból” címmel rendezett meseíró pályázatot tavaly a beporzó rovarokról óvodások, általános és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok számára.

A versenyen a beporzó rovarokhoz kapcsolódó mesével lehetett pályázni. A meséhez illusztrációt is lehetett készíteni, a pályázók egy eredeti, máshol még nem publikált mesével pályázhattak. A műveket májusig fogadták, a pályázat nyertesei díjazásban részesültek, és a bírálók által legjobbnak ítélt meséket elektronikus kiadványban teszik közzé.

Fotó: Beküldött

A bizottsághoz több mint 900 pályamű érkezett, melyek közül mindössze hetven alkotást választott ki a zsűri, és online mesekönyv formájában jelenteti meg. A 70 kiválasztott mese egyikét a kisbéri Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, Szabó Jázmin írta ”Izolda zümmögő nyara” címmel. Elismerését a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen vehette át, története hamarosan olvasható e-book-formában a minisztérium weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában