Vakcina

2021.09.07. 15:00

Oltópontra is vitték a lakosokat

A tavaly berobbant világjárvány, pontosabban az első, a második, valamint a harmadik hullám is minden tekintetben komoly terhet rótt a településekre. Az elmúlt időszakban minden téren megmutatkozott az emberek összetartása és kitartása Nagysápon is.

W. P.

Az önkormányzat igyekezett minden segítséget megadni a lakosságnak. Nem csak fertőtlenítőszereket vásároltak, hanem maszkokat is átadtak az időseknek. Sőt, az első hullám alatt – amikor országosan hiánycikké vált az arcot eltakaró védőeszköz – az idősek klubjának dolgozói 1000-1500 maszkot készítettek. Sokat jelentett az is, hogy az idősek egészségének védelmében az önkormányzat multivitaminokat vásárolt.

Az idősek klubja dolgozói egyébként a lakosság beoltatását is koordinálták, igény szerint az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban működő oltópontra vagy az éppen Sárisápon állomásozó honvédségi oltóbuszhoz is falubusszal vitték az érintetteket. A helyi lakosok közül sokan kérték a vakcinát, melynek köszönhetően az nagysápiak átoltottsága felülmúlja az országos átlagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában