viharkár

2021.09.15. 07:00

Lezárták a tatai Juniorka körüli területet: hamarosan kezdődik a felújítás

A napokban kezdődik a Bacsó Béla utca 66/1. számú épület tetőfelújítása, melynek kapcsán szeptember 14-én rendeztek sajtótájékoztatót a helyszínen.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Fotó: Domokos Attila

A Juniorka Alapítványi Óvodának valamint Bölcsődének és a Háztűzőrző Központnak is helyet adó épület tetőszerkezetét a július 9-i vihar és jégverés erősen megrongálta, így az mindenképpen felújításra szorul. Lőrincz Gábor dandártábornok, a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár dandárparancsnoka részletezte a károkat.

– A tatai laktanyát és környezetét súlyosan érintette a vihar, ökölnyi jégdarabok hulltak le, emiatt a laktanya teljes kára, amely az épületekben, a gépjárművekben és az infrastruktúrában jelentkezett, megközelíti az 1 milliárd forintot. A Bacsó Béla utca 66/1. számú épület is súlyos tetőkárokat szenvedett, és mivel a Juniorka Óvodába és Bölcsődébe katonák gyermekei is járnak, ezért úgy éreztük, hogy feladatunk van a felújításban, így javaslatunkra a Honvédelmi Minisztérium finanszírozza a tetőszerkezet rendbehozatalának több tízmillió forintos költségét – részletezte Lőrincz Gábor.

Tájékoztatást adott arról is, hogy a napokban kezdődő munkák december végéig tartanak, s érintik a Bacsó Béla lakótelepi, az épület előtt húzódó útszakaszt és annak közlekedését. A biztonságos munkavégzés valamint a balesetek, személyi sérülések és vagyontárgyak sérüléseinek elkerülése érdekében a felújítás idejére az érintett útszakaszt lezárták.

Purgel Zoltán alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, köszönik a honvédelmi tárcának, hogy a felújítás költségeit fedezi, hiszen sok tatai kisgyermek jár az épületben működő óvodába és a bölcsődébe.

– Külön köszönjük azt is, hogy körbekerítették és lezárták az építési területet, így a felújítási munkával teljes biztonságban lehet haladni. A Juniorka Alapítványi Óvodában és Bölcsődében a tetőfelújítás ideje alatt zavartalanul folytatódik a gyermekek ellátása, és az intézménybe való bejutás is biztosított, utóbbit egyébként a helyszínen táblák is jelzik.

A következő hetekben kérjük a környéken élők és az arra közlekedők türelmét az ideiglenes lezárás miatt – zárta szavait az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában